Inleveren kandidatenlijst

Een politieke partij wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing. Dan levert deze politieke partij in aanloop naar de verkiezing hun kanditatenlijst in bij de gemeente. Samen met aanvullende stukken. Dit doen ze op de dag van kandidaatstelling tussen 9.00 en 17.00 op 31 januari 2022. Maak hiervoor een afspraak met de gemeente via 14 030 of verkiezingen@ijsselstein.nl

Hoe werkt het

  • Lever als politieke partij op de dag van de kandidaatstelling van 09:00 tot 17:00 uur exact, kandidatenlijsten en andere stukken in op het stadhuis aan de Overtoom 1 te IJsselstein.
  • U maakt hiervoor een afspraak door contact op te nemen via telefoonnummer 14 030 of verkiezingen@ijsselstein.nl.

Meenemen:

Kosten:

U betaalt een waarborgsom ter hoogte van € 225,-.  Stort het bedrag op NL 79 BNHG 0285 00 99 58 ten name van Gemeente IJsselstein onder vermelding van de naam van de politieke partij.

Gebruik ondersteunende software

Partijen kunnen gebruik maken van ondersteunende software verkiezingen. Bureau Verkiezingen stelt deze gratis beschikbaar en stuurt een e-mail met een link naar de bekende contactpersonen. Een nieuwe politieke partij, of een partij die in de gemeenteraad maximaal 15 zetels bezet, mag maximaal 50 kandidaten op de lijst zetten.