Eerste Cultuurcafé IJsselstein succesvol

Ruim 40 vertegenwoordigers uit de culturele sector ontmoetten elkaar op woensdagavond 12 oktober in het eerste Cultuurcafé IJsselstein. In speeddates en tafelgesprekken brainstormden deelnemers over de culturele zichtbaarheid van IJsselstein. 

CultuurcafeRuim 40 vertegenwoordigers uit de culturele sector ontmoetten elkaar op woensdagavond 12 oktober in het eerste Cultuurcafé IJsselstein. Wethouder Foekema: “Het was een succesvolle bijeenkomst. Er was een mooie mix tussen de verschillende kunstvormen; professionals en amateurs; IJsselsteiners die al vele jaren actief zijn in zang, schilderen of bijvoorbeeld theater en jong aanstormend talent. Een avond die in het teken stond van elkaar leren kennen en samen ideeën ontwikkelen voor een bloeiend cultureel leven in IJsselstein. Dit smaakt naar meer.”   

In speeddates en tafelgesprekken brainstormden deelnemers over: hoe betrekken we alle inwoners bij cultuur? Hoe geven wij hen het gevoel dat cultuur ‘van en voor’ alle IJsselsteiners is? Wat kan jij bijdragen aan (de culturele zichtbaarheid) van IJsselstein? En welke ideeën zijn er om het culturele jaar 2025 in IJsselstein te organiseren? 

Over het Cultuurcafé
Het Museum IJsselstein was de gastvrouw van dit eerste cultuurcafé. Een mooie toepasselijke locatie én leuk voor de deelnemers om direct een kijkje te kunnen nemen bij hun nieuwe tentoonstelling ‘Vensters’. Het cultuurcafé, waarschijnlijk drie keer per jaar, zal steeds op een andere locatie worden georganiseerd.

Het Cultuurcafé IJsselstein is dé plek voor culturele instellingen, verenigingen, collectieven, professioneel uitvoerende kunstenaars, amateurkunstenaars en culturele ondernemers, om elkaar te ontmoeten en kennis en ideeën uit te wisselen. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven of een volgend Cultuurcafé willen bijwonen, kunnen mailen naar cultuur@ijsselstein.nl