'Het compliment' voor Leon Vliex

Op zaterdagavond 15 oktober vierde fanfareorkest Excelsior haar 115-jarig bestaan met een verrassende avond vol fanfaremuziek! Dirigent Leon Vliex ontving uit handen van wethouder Mark Foekema de gemeentelijke onderscheiding ‘Het Compliment’ voor zijn inzet als muzikaal leider van Excelsior gedurende 25 jaar. 

Ht Compliment voor Leon VliexOp zaterdagavond 15 oktober vierde fanfareorkest Excelsior haar 115-jarig bestaan met een verrassende avond vol fanfaremuziek! De heer Leon Vliex kende als dirigent van het orkest het programma van dit lustrumconcert van de eerste tot de laatste noot. Groot was zijn verrassing toen hij uit handen van wethouder Mark Foekema de gemeentelijke onderscheiding ‘Het Compliment’ ontving voor zijn inzet als muzikaal leider van Excelsior gedurende 25 jaar. 

In deze 25 jaren heeft de heer Vliex samen met het orkest vele uitdagende concerten mogen geven en hebben zij  mooie resultaten bereikt tijdens festivals en concertwedstrijden. Als voorzitter van de muziekcommissie heeft hij een grote stem in de keuze van muziekstukken die het orkest speelt. Muziek van verschillende genres die Excelsior deelt met de stad IJsselstein tijdens concerten in theater, kerken als ook tijdens bijvoorbeeld de jaarlijkse Zomerfair in onze binnenstad; het orkest luistert mede Koningsdag op; draagt muzikaal bij aan de 4 mei viering in de basiliek en bij het oorlogsmonument aan het Kronenburgplantsoen en heet elke twee jaar sinterklaas welkom in onze stad. Excelsior, onder de muzikale leiding van de heer Leon Vliex, laat IJsselstein genieten van haar muziek.

Ook voor kinderen in onze stad die een instrument willen leren bespelen heeft de heer Vliex zijn stempel gedrukt. Bij Excelsior jarenlang als dirigent van het leerlingenorkest en bij de stichting Fulco Muziekonderwijs heeft hij lange tijd de rol van coördinator vervuld.