Waardering voor judoka Irma Steemers-Rijkse

Zaterdag 21 januari verraste wethouder Edwin Tas oprichtster Irma Steemers-Rijkse van de jubilerende Judo Ryu Rijkse. Zij ontving het gemeentelijke waarderingssymbool voor haar inzet voor de judosport in IJsselstein bij het 25-jarig jubileum van de club.

Irma Fijkse Fulcobeeldje

Het gemeentelijke waarderingssymbool Fulco de Minstreel is een blijk van waardering voor haar inzet voor de judosport in IJsselstein, de vereniging en alle judoka’s die zij getraind, gecoached en opgeleid heeft. Al op 17 jarige leeftijd gaf Irma haar eerste judolessen. Toen nog in Nieuwegein in de Voltreffer.


Op 10 januari 1998 startte Judo Ryu Rijkse de eerste judolessen in sportzaal De Poortdijk. Irma geeft sindsdien elke woensdagavond en (bijna elke) zaterdagochtend vrijwillig aan kinderen vanaf 5 jaar t/m volwassenen. Ze heeft meer dan 25 judoka’s opgeleid tot de zwarte bad en daarnaast een tiental judoka’s begeleid in het behalen van hun lerarendiploma. Ook gaat zij mee met wedstrijden om te coachen. Naast het geven van trainingen en coachen is Irma al 25 jaar lid van het bestuur.

Natuurlijk vindt Irma het leuk als haar judoka’s een wedstrijd winnen, maar dat is niet het belangrijkste. Respect, inzet, doorzetten, leren omgaan met verlies en plezier hebben, dat zijn de pijlers. Elk kind is welkom bij Judo Ryu Rijkse. Irma zal altijd zoeken naar de mogelijkheden voor het kind om mee te sporten, mee te doen aan clubkampioenschappen en het jaarlijkse judokamp.