Koninklijke onderscheiding voor Piet de Bruin

KO {Piet de BruinZaterdagavond 29 november nam Piet de Bruin, mede-oprichter van stichting Kwibus, initiatiefnemer van theaterstichting ‘Theo’ en theater Pantalone na dertien jaar lang als vrijwilliger de stuwende kracht te zijn geweest afscheid. In theater Pantalone speelde de acteurs van Kwibus een doorloop van producties die met Piet de Bruin in de rol van regisseur op de planken zijn gebracht en werd ook de inzet van de vele vrijwilligers in de spotlights gezet. In de laatste act mocht burgemeester Van Domburg, als dank voor de inzet van de heer Piet de Bruin, hem verrassen met een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Piet de Bruin richtte meer dan 30 jaar geleden met een groep vrienden stichting Kwibus op. Theater in allerlei vormen: straattheater, musical, cabaret, zang en toneel, voor en door iedereen. Tot 2009 leidde Kwibus een zwervend bestaan. Totdat de heer De Bruin in 2009 het initiatief nam voor het oprichten van theater Pantalone. Met theater Pantalone is er een eigen plek om een groot aanbod aan culturele activiteiten te ontplooien. Stichting Kwibus is de vaste bespeler van het theater. 
Piet de Bruin is er van overtuigd dat iedereen de kans moet krijgen om te stralen op een podium. Hij nam het initiatief voor het oprichten van Stichting Theatergroep Theo om onder leiding van professionele docenten toneel, zang en musicallessen in IJsselstein te introduceren. 
Menig IJsselsteiner heeft, als acteur van Kwibus, zijn/haar eerste stappen op het toneel gezet. 
De heer Piet de Bruin is een theaterman in hart en nieren. Als regisseur begeleidde hij vele producties: zowel toneelstukken met een vrolijk verhaal als ook musicals of cultuurhistorische producties. Maar hij schuwde het ook niet om producties met als thema verraad, bedrog, seksualiteit en andere maatschappelijk kritische onderwerpen op het podium voor het voetlicht te brengen om dit bespreekbaar te maken.