Dat verdient een lintje

IJsselstein is trots op haar inwoners die bereid zijn een stapje extra te doen, mensen die bovenmatige inspanningen leveren voor de samenleving. Om deze trots te tonen kunnen we inwoners voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, ook wel ‘lintje’ genoemd. Een eerbetoon aan mensen die het écht verdienen.

Iedereen kan een ander voordragen voor een Koninklijk onderscheiding. Misschien kent u ook wel iemand in IJsselstein die een lintje verdient. Iemand die zich al vele jaren als vrijwilliger inzet op maatschappelijk, kerkelijk of sportief terrein. Neemt u dan contact op met het Kabinet van de burgemeester.

Lintjesregen of Bijzondere Gelegenheid

Elk jaar worden de (werk)dag voor Koningsdag in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt: de ‘lintjesregen’ of ‘Algemene Gelegenheid’. Maar ook het hele jaar door kunnen bij ‘Bijzondere Gelegenheden’ Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt. Bijvoorbeeld tijdens een jubileum van een vereniging of organisatie, of het beëindigen van een belangrijke bestuursfunctie.

Behandeling kost tijd

Omdat meerdere personen de aanvraag toetsen en adviseren duurt de procedure lang. Om de aanvragen voor de lintjesregen van 2024 te verwerken, moet een aanvraag voor de lintjesregen uiterlijk op 1 juli 2023 inleveren. Een voorstel voor een Bijzondere Gelegenheid moet zes maanden voor de uitreiking worden ingediend. 

Kosten

Behandeling van een aanvraag is gratis.

Meer informatie en contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met het Kabinet van de burgemeester of bellen naar 14 030.