Denk mee over de nieuwe dienstregeling voor het OV in 2024

De vervoersmaatschappijen Syntus en U-OV zijn bezig met plannen voor de dienstregeling 2024. Reist u regelmatig met het openbaar vervoer (OV)? Dan horen de vervoersmaatschappijen en provincie graag vóór 7 mei wat u vindt van de nieuwe plannen. Wordt uw reis beter of eenvoudiger? Of duurt het juist langer door bijvoorbeeld een extra overstap?

In de voorlopige dienstregeling zijn twee belangrijke wijzigingen voorgesteld die effect hebben op IJsselstein:

Buslijn 31 IJsselstein – Nieuwegein – Utrecht Science Park (USP) – Bilthoven

In de bestaande dienstregeling (2023) rijdt de bus niet de hele dag vanuit IJsselstein, maar begint of eindigt in Nieuwegein. In het voorstel (2024) rijden alle bussen tussen IJsselstein en Utrecht USP en sommige bussen rijden door naar Bilthoven. In Nieuwegein stopt de bus bij 2 extra haltes, namelijk bij halte De Poort van Nieuwegein en halte Marconi-hoog. Bij halte De Poort van Nieuwegein is een overstap mogelijk op lijn 74 naar Vianen of een ander deel van Nieuwegein.

Buslijn 195 Benschop – IJsselstein – Utrecht en buslijn 106 Gouda – Benschop – IJsselstein - Nieuwegein

In de nieuwe dienstregeling vervalt buslijn 195. Deze ritten worden voortaan uitgevoerd als buslijn 106. Het aantal ritten van buslijn 106 wordt uitgebreid van 1x per 2 uur naar 1x per uur. In de huidige dienstregeling (2023) rijdt de bus enkele diensten via bedrijventerrein Over Oudland en soms door naar Nieuwegein Stadscentrum. In het nieuwe voorstel rijdt de bus alle ritten dezelfde route. Niet over het bedrijventerrein Over Oudland maar rechtstreeks via de snelweg naar Utrecht CS. Vindt u dit een verbetering? Laat het weten. Als er geld voor extra busritten over is, dan staat in het plusplan de mogelijkheid dat buslijn 106 ook op zaterdag gaat rijden en als er nog meer geld beschikbaar is dan ook zondag. Wat vindt u hiervan? Laat het vooral weten!

Geef uw reactie door

U kunt uw reactie tot 7 mei opsturen via de website van de provincie Utrecht. Daar kunt u ook de nieuwe plannen van U-OV en Syntus doorlezen.

Heeft u andere ideeën over het verbeteren van het OV?

Dan kunt u die laten weten aan de gemeente IJsselstein zelf. Stuur een e-mail naar info@IJsselstein.nl.
U kunt hierbij denken aan: een verkeerslicht waar de bus lang moet wachten, een halte waar het wachthokje te klein is, een voorstel waar deelfietsen gewenst zijn of waar het aantal fietsenrekken uitgebreid kan worden.