FIX brigade verduurzaamt Cazas woningen

18 oktober hield Woningcorporatie Cazas Wonen samen met de gemeente IJsselstein een duurzaamheidsmarkt.

Bewoners van het Monitorplein en Kameraplein kregen tips om energie te besparen én konden zich aanmelden voor de FIXbrigade. “Er zijn zorgen over klimaatverandering. De ontwikkelingen van nu over hulp bij energie besparen vragen om een snelle aanpak. We kunnen en willen dit niet alleen doen. We doen het samen met onze bewoners én onze partners. Samen staan we sterk voor woongeluk”, aldus Egbert Kunst, strategisch adviseur techniek Cazas Wonen.

Duurzaamheidsmarkt 

Op de duurzaamheidsmarkt zijn bewoners met elkaar in gesprek gegaan over het onderwerp ‘hulp bij energie besparen’. Daarnaast hebben een aantal bewoners direct een afspraak gemaakt met de gratis FIXbrigade. Die helpt bewoners met bijvoorbeeld het plakken van radiatorfolie.  

Wat is een FIXbrigade

De gemeente IJsselstein en Cazas Wonen hebben de handen ineen geslagen door een pilot te starten met de FIXbrigade waarbij wij 50 woningen helpen. FIXbrigade Nederland is al in een aantal gemeentes aan de slag. De fixers helpen bewoners met het winterklaar maken van hun woningen. Door het plaatsen van radiatorfolie of ander materiaal wordt de woning energiezuiniger. Omdat elke woning anders is en elke bewoner een andere behoefte heeft, maakt de FIXbrigade eerst een telefonische afspraak. De bewoner kan dan zijn of haar wensen doorgeven. 

Gratis aanmelden voor de FIXbrigade

Bent u een bewoner van Cazas Wonen? Woont u op het Monitorplein of Kameraplein? En kunt u wat hulp in uw woning gebruiken om energie te besparen? Mail uw naam, achternaam, straatnaam, huisnummer en postcode naar fixbrigade@cazawonen.nl of meld u aan via online.cazaswonen.nl/fixbrigade/ijsselstein. De FIXbrigade belt u voor het maken van een afspraak. 

Ondersteuning voor alle inwoners van gemeente IJsselstein

Naast de FIXbrigade van Cazas Wonen werkt de gemeente ook samen met een groep enthousiaste energiecoaches. Zij geven tips en advies bij mensen thuis om energie te besparen. Zij zorgen ook voor gratis materialen om de woning beter de isoleren en verduurzamen. En als het nodig is, kunnen zij ook en klusser laten komen. Dit is gratis voor alle inwoners van IJsselstein die energietoeslag ontvangen.