Hinder bij maatregelen gevel Fulcotheater en stadhuis

Enkele glazen panelen aan de buitenzijde van het pand waarin het Fulcotheater en het stadhuis zijn gevestigd, zijn beschadigd. Dit blijkt uit onderzoek. Dit levert tijdelijk hinder op voor bezoekers van de parkeergarage Overtoom. Ook de pinautomaat is niet bereikbaar.

Aan de korte zijkant van het gebouw, aan de zijde van de Rabobank, is met hekken een veilige zone afgezet. De afzetting staat er omdat de panelen bij een stormachtige wind los zouden kunnen raken. Enkele panelen langs het Basiliekpad nabij Albert Heijn en aan de voorzijde van het stadhuis zijn intussen verstevigd. Deze moeten wel vervangen worden.

Het verkeer over de Hoge Biezen/Overtoom ondervindt geen hinder van de afzetting. Het Basiliekpad is gewoon bereikbaar voor wandelaars en fietsers. De voorzorgsmaatregelen hebben tijdelijk wel een paar gevolgen.

Parkeergarage Overtoom bereikbaar vanaf de Benschopperweg

De parkeergarage Overtoom is alleen toegankelijk vanaf de Benschopperweg. Daartoe zijn de palen in de Overtoom (‘bollards’) naar beneden gelaten. Met borden is de verwijzing aangegeven. Uitrijden moet ook via de uitgang Benschopperweg gebeuren.

Pinautomaat aan de Overtoom niet toegankelijk

Door de afzetting kunt u tijdelijk geen geld pinnen bij de Geldmaat. Het apparaat is buiten werking. De dichtstbijzijnde pinautomaat vindt u in de Albert Heijn achter het Fulcotheater. De Rabobank heeft binnen geen eigen pinautomaten.

Herstel

Als eigenaar van het pand heeft de gemeente een gespecialiseerd bedrijf opdracht gegeven om de oorzaak te onderzoeken en maatregelen voor het herstel in beeld te brengen. Het is nog niet bekend wanneer de kapotte panelen gerepareerd zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente via telefoonnummer 14 030 of een mailtje sturen naar info@ijsselstein.nl.