Tijdelijk extra financiële ondersteuning

De gemeente IJsselstein treft dit jaar extra financiële maatregelen om inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, zoals verenigingen en stichtingen te helpen om de energie- en koopkrachtcrisis door te komen. De maatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat financiële problemen verder toenemen. Vertegenwoordigt u een maatschappelijke organisatie of bent u een ondernemer, dan kunt u deze eenmalige extra ondersteuning aanvragen van 1 maart tot en met 12 april 2023, mits u aan de voorwaarden voldoet.

Maatschappelijke organisaties en ondernemers

Maatschappelijke organisaties en ondernemers kunnen deze aanvraag indienen via de gemeentelijke website. Kijk op www.ijsselstein.nl/steun-energiecrisis of u aan de voorwaarden voldoet en vul het aanvraagformulier in. Ondernemers vinden ook hulp bij financiële problemen via de pagina 'Ondernemen en geldzorgen'.

Inwoners via maatschappelijke partners

Voor ondersteuning aan inwoners werkt de gemeente samen met maatschappelijke partners. Denk hierbij aan de Voedselbank, Stichting Leergeld, Stichting Urgente Noden en WIL. Deze breiden hun bestaande regelingen uit, waardoor nog meer inwoners hiervan gebruik kunnen maken. Op de pagina 'Geldzorgen' vindt u informatie over verschillende regelingen. Bieden deze regelingen in uw geval onvoldoende oplossing, neem dan contact op met de gemeente via 14 030 of maak gebruik van het algemene contactformulier. We keren geen geld uit, maar proberen u wel verder te helpen.