Uitreiking Mantelzorgwaardering

Meer dan 1.000 mantelzorgers hebben op zaterdag 11 november de IJsselsteinse cadeaubon ter waarde van € 100,- opgehaald.

De gemeente IJsselstein wil alle mantelzorgers bedanken voor hun onschatbare inzet naar de mensen voor wie zij zorgen.

Wethouder Mark Foekema gaf een korte speech waarin hij de waarde van mantelzorg benadrukte en bedankte alle mantelzorgers voor hun inzet. Hij vroeg aanwezigen om de petitie ‘Stop regelkolder mantelzorgers’ te tekenen. Zodat mantelzorgers zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan formulieren, ingewikkelde regelgeving en organisaties die langs elkaar heen werken. Met een applaus van de mantelzorgers ging de uitreiking van start. De wethouder, medewerkers van de gemeente en van Stichting Pulse gaven de mantelzorgers hun cadeautje.

Iedereen kan mantelzorger zijn of worden

Wanneer iemand door ziekte, ouderdom of een functiebeperking zorg nodig heeft, neemt iemand uit de omgeving vaak een groot deel van de zorg op zich. Dit is een mantelzorger. Vaak is dit geen bewuste keuze maar doen ze wat er op dat moment nodig is. Zorgen voor een ander wordt vaak als iets vanzelfsprekends gezien. Het zorgen voor een ander kan betekenen dat het eigen leven er heel anders uit komt te zien. Dit geldt voor mensen van alle leeftijden.

Steunpunt mantelzorg

Wanneer de zorg voor een ander langdurig of erg intensief is, kunt u zelf de behoefte krijgen aan ondersteuning. Ook de persoon waarvoor u zorgt is beter geholpen als u ook voor uzelf zorgt. Daar is het Steunpunt Mantelzorg voor! Bent u al mantelzorger of denkt u binnenkort mantelzorger te worden en heeft u vragen of zorgen? Bel op vrijdagochtend (tussen 10.00 - 12.00 uur) naar 030 - 6868 030 of stuur een email naar secretariaatmantelzorg@stichting-pulse.nl