Vrijwilligerstekort bij sportclubs

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van de sportwereld. Voor veel sportclubs is het een uitdaging om voldoende vrijwilligers te vinden. De workshop Meer Vrijwilligers in Korte Tijd (MVKT) helpt sportverenigingen in IJsselstein om het werven en behouden van vrijwilligers te verbeteren. Sportverenigingen kunnen zich nu opgeven voor dit kosteloze traject.

De informatiebijeenkomst was op dinsdag 27 juni, maar het traject start na de zomer en er is nog plek. Bij de informatiebijeenkomst waren verenigingsbestuurders vanuit diverse sporten aanwezig. Het bleek dat elke vereniging zijn eigen uitdagingen en oplossingen heeft om voldoende vrijwilligers te werven en behouden. Veel bestuurders herkennen dat de huidige vrijwilligers al lang actief zijn en veel taken op zich hebben genomen, waardoor de drempel voor nieuwe vrijwilligers hoog is. Ook werd de barbezetting genoemd als een terugkerend probleem. De workshop MVKT kan hulp bieden hierbij.

Workshop MVKT

De kracht van dit traject zit hem in een andere benadering van vrijwilligers:

  • Kwaliteiten en interesses van de (potentiële) vrijwilliger staan centraal.
  • Persoonlijke benadering en positieve cultuur binnen de vereniging van essentieel belang.
  • Wervingscampagne opzetten met focus op een goede match tussen de vrijwilliger en de taak.
  • Aandacht voor het maken en borgen van een duurzaam vrijwilligersbeleid.

Aanmelden

Het traject start na de zomer, de eerste training is op dinsdagavond 26 september. Er is nog voldoende ruimte voor sportverenigingen om aan te melden: buurtsportcoach@stichting-pulse.nl. Hier kunt u ook meer informatie opvragen. Deelname is gratis.

Samen creëren we een positieve en gezonde vrijwilligerscultuur in IJsselstein!