Werkzaamheden fietspad Baronieweg

Op dinsdag 9 januari start aannemer Jos Scholman (onder voorbehoud van het weer) met fase 2 van de werkzaamheden aan de doorfietsroute.

Het gaat hier om het verbreden van het fietspad van de Baronieweg vanaf de rotonde Willem van Oranje (bij tankstation De Haan) tot de aansluiting met de Nijverheidsweg. Tijdens de werkzaamheden geldt er vanaf dinsdag 9 januari een omleiding voor fietsers. Deze wordt aangegeven met omleidingsborden.

Voor de doorfietsroute Utrecht - IJsselstein, wordt in IJsselstein zo’n 3 kilometer fietspad aangepast. De werkzaamheden vinden plaats in 3 fases. Met doorfietsroutes verbreden we bestaande fietspaden en verbinden deze beter met elkaar. Daarmee wordt het aantrekkelijker om ook langere afstanden tussen huis of werk te fietsen.

Het 1e gedeelte van de doorfietsroute in IJsselstein is inmiddels af. Het fietspad is nog niet helemaal klaar, maar wel toegankelijk. De laatste (roodroze) laag asfalt wordt naar verwachting in april 2024 aangelegd wanneer de hele doorfietsroute klaar is om geasfalteerd te worden. Tot die tijd is het fietspad zwart.

De voortgang van de werkzaamheden is online te volgen via de app ‘Doorfietsroute IJsselstein’. Deze app is gratis te downloaden vanuit de App Store en de Play Store.