We planten meer bomen dan we kappen

Van december tot en met maart gaan we ongeveer 210 bomen verwijderen. En we planten 270 nieuwe bomen terug op plekken waar dat kan en nodig is, zodat het groen in de buurt behouden blijft.

15 november was Nationale Boomfeestdag. Op deze feestelijke dag zijn nieuwe bomen geplant op het Kronenburgplantsoen bij Isselwaerde en bij de Nicolaas Basiliek. De bomen komen in de plaats van een zieke en omgevallen boom.

Sinds dit jaar voert de gemeente zelf weer het onderhoud van groen uit. We moeten achterstallig onderhoud inhalen. Van december tot en met maart gaan we ongeveer 210 bomen verwijderen. Dat doen we omdat sommige bomen ziek, uitgedroogd of dood zijn. Of problemen geven in de buurt, zoals wortels die de weg of stoep omhoog duwen.

Gelukkig planten we meer bomen terug dan we weghalen. We planten 270 nieuwe bomen terug op plekken waar dat kan en nodig is, zodat het groen in de buurt behouden blijft. De herfst en winter zijn de beste seizoenen om nieuwe bomen te planten, omdat ze dan de beste kans hebben om goed te groeien.

Hieronder staat een overzicht van de bomen die we gaan kappen en planten:

Kaplijst bomen

Plantlijst bomen