Ingebruikname gemeenteterrein

Wilt u een container, steiger, dixi, schaftkeet, hoogwerker of een ander voorwerp op gemeentelijke grond (zoals een parkeerplaats, stoep of grasveld) plaatsen? Dan moet u een melding doen als het gebruik maximaal 10 dagen duurt. Doe de melding minstens 14 dagen voordat u het voorwerp plaatst.

Beschrijving

In deze melding vermeldt u het adres waar het object geplaats wordt, de begin- en einddatum en welk type object er geplaats zal worden. De melding kunt u sturen naar info@ijsselstein.nl.

Duurt de ingebruikname langer dan 10 dagen, dan vraagt u een ontheffing aan.

Als het object geplaatst wordt op straat in én rondom de binnenstad, dan moet u hiervoor wel een ontheffing aanvragen (ongeacht de duur van de ingebruikname).

U heeft geen ontheffing nodig als het object op uw eigen terrein geplaats wordt.

Hoe werkt het?

Stuur het 'Aanvraagformulier ingebruikname gemeenteterrein' (pdf, 132 kB) met een situatietekening naar de gemeente IJsselstein (Postbus 26, 3400 AA IJsselstein).

Kosten

  • Het tarief voor het in behandeling nemen van uw aanvraag voor een ontheffing is € 99,95.
  • Als er meer dan één object wordt geplaatst, dan komt hier € 7,25 per object bij.
  • Laat u de geplaatste objecten langer dan een week staan, dan betaalt u per twee maanden € 14,50.

Hoelang duurt het?

Vraag uw ontheffing zo snel mogelijk aan bij de gemeente. We hebben minimaal drie weken nodig om uw aanvraag in behandeling te nemen. Als u de aanvraag eerder kunt indienen, bent u er zeker van dat deze op tijd afgegeven wordt.