Veelgestelde vragen laadpalen

 1. Ik ben slecht ter been, kan ik een laadpaal dichterbij huis krijgen?
  Wij doen ons best dat er binnen 300 meter van uw woning een laadpaal staat. Heeft u een elektrische auto en een eigen gehandicaptenparkeerplaats? Dan kunt u een laadplaats op deze plek aanvragen.
 2. De laadpaal is altijd bezet, omdat mensen een opgeladen auto laten staan. Kan de gemeente een extra paal neerzetten?
  Wij plaatsen alleen extra laadpalen als uit onze informatie blijkt dat er meer oplaadcapaciteit nodig is.
 3. In onze wijk is er een hoge parkeerdruk (te weinig parkeerplekken). Er staat nu een laadpaal met 2 aansluitpunten die 2 parkeerplaatsen inneemt, maar er is maar 1 elektrische auto in onze wijk. Waarom neemt de laadpaal niet gewoon 1 parkeerplek in?
  Elk openbaar oplaadpunt heeft 2 aansluitpunten en staat vrijwel altijd bij 2 parkeerplekken of -vakken
 4. De dichtstbijzijnde laadpaal is x meter van mijn huis. Kan er dichterbij niet 1 komen? Ik heb verschillende buren die ook nadenken over het kopen van een elektrische auto.
  Wij doen ons best dat er binnen 300 meter van uw woning een laadpaal staat. Wij plaatsen extra laadpalen als uit onze informatie blijkt dat er meer oplaadcapaciteit nodig is.
 5. Ik heb een parkeerbon gehad toen ik op een laadplek stond, omdat alle andere parkeerplekken bezet waren. Kunnen jullie die boete terugdraaien?
  Nee. U mag alleen bij een laadpaal staan als u echt aan het opladen bent. Anders loopt u het risico dat u een bon krijgt.
 6. Mag ik een laadkabel vanuit mijn eigen woning over de stoep naar mijn auto leggen?
  Nee, dit mag niet vanwege veiligheid, omdat mensen kunnen struikelen.
 7. Wil de gemeente een kabelgoottegel plaatsen vanaf mijn woning over de stoep naar mijn auto?
  Wij leggen geen kabelgoottegels aan en dit is ook niet toegestaan voor inwoners. Wij leggen openbare laadpalen aan die toegankelijk zijn voor iedereen. Een kabelgoottegel is maar te gebruiken voor 1 persoon.
 8. Heb ik als inwoner invloed op de plek waar een oplaadpaal geplaatst wordt?
  Wij doen ons best dat er binnen 300 meter van uw woning een laadpaal komt. MRA-e doet dit in opdracht van de gemeente. Wij gaan graag met u in gesprek, maar het wijzigen van een plek komt niet vaak voor. Ook omdat elke andere plek zorgt voor nieuwe bezwaren.
 9. Wordt een oplaadpaal verwijderd als een aanvrager verhuist?
  Een openbare laadpaal is eigendom van de gemeente en blijft staan als de aanvraag verhuist.