Hoge energieprijzen en energie-armoede

Hoge prijzen voor energie kunnen ervoor zorgen dat mensen problemen krijgen met hun financiën. Dit noemen we energie-armoede. De gemeente wil mensen die de energietoeslag hebben ontvangen graag helpen door hen kleine, energiebesparende tips te geven om hun energieverbruik te verminderen.

Beschrijving

Energiecoach aan huis?

Als u de energietoeslag heeft ontvangen en extra tips wilt om uw energieverbruik te verminderen, kunt u zich aanmelden voor een gratis energie-adviesgesprek en praktische maatregelen aan huis. Dit doet u door een e-mail te sturen naar info@ijsselstein.nl of te bellen naar 14 030 en te vragen naar Cindy Eschweiler. De energiecoach maakt met u een afspraak voor een huisbezoek. Tijdens dit bezoek ontvangt u gratis tips en kleine materialen om uw energieverbruik te verminderen. Als u dat wilt, kan er daarna een klusser langskomen om energiebesparende maatregelen uit te voeren.

Als u zich aanmeldt, helpen wij u graag. Houd er wel rekening mee dat als er veel aanmeldingen zijn, het langer kan duren voordat de coach bij u langskomt.

Hulp bij geldzorgen?

Voor meer informatie over hulp van de gemeente bij geldzorgen kunt u terecht op www.ijsselstein.nl/geldzorgen.