Ondernemen en geldzorgen

Loopt u tegen knelpunten aan in het ondernemerschap? Wij doen er alles aan om u te helpen bij het vinden van een passende oplossing. Neem contact op met de accountmanager bedrijven.

 • Bureau Zelfstandigen

  Woont u in IJsselstein, Houten, Lopik of Nieuwegein? En runt u een eigen bedrijf? Bureau Zelfstandigen van de gemeente Utrecht is er speciaal voor u, indien u financiële hulp of schuldhulpverlening nodig heeft.

 • Bijstand voor zelfstandigen

  Stel: u bent ondernemer en u merkt dat het allemaal wat minder gaat met uw bedrijf. Ontdek of u recht heeft op bijstand voor zelfstandigen.

 • Hoge energierekening

  De hoge energieprijzen raken iedereen in Nederland, ook ondernemers. Voor een groot deel van het mkb is er een prijsplafond in het leven geroepen. Hierdoor betaalt u, tot een bepaald verbruik, minder voor uw energie. Heeft u een energie-intensief bedrijf, dan krijgt u via de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) mogelijk steun bij het betalen van uw energierekening.

 • Ondernemersklankbord helpt het MKB

  Stichting Ondernemersklankbord biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf.

 • Snel stijgende kosten? Vijf opties die helpen!

  De torenhoge inflatie en snel stijgende energie- en grondstofprijzen raken veel bedrijven. Bijna de helft van de ondernemers nam maatregelen, zo blijkt uit onderzoek van de KvK. Ondernemers zien mogelijkheden die helpen overleven bij snel stijgende kosten. De vijf opties om direct in actie te komen leest u hier.

 • Oudedagsreserve

  Als ondernemer voor de inkomstenbelasting mag u jaarlijks een deel van de winst reserveren voor uw oudedagsvoorziening. Het vormen van een oudedagsreserve betekent niet dat u daadwerkelijk geld opzij zet, het is een reservering van een deel van de winst. De reservering zorgt voor uitstel van belastingheffing over dat deel van de winst. Lees hier meer over de oudedagsreserve.

 • Belastingdienst uitstelbeleid

  Om ondernemers met tijdelijke betalingsproblemen te ondersteunen, wordt het beleid over betalingsregelingen van de Belastingdienst aangepast. De versoepelingen zijn vooral gericht op de kleinere bedrijven.