Op donderdag 19 mei is het stadhuis gesloten in verband met een bijeenkomst voor alle medewerkers. Telefonisch zijn wij niet bereikbaar. Alleen voor spoedgevallen kunt u bellen met het calamiteitennummer 06 212 15 202. De receptie is wel geopend voor het afhalen van ID-kaarten, rijbewijzen en paspoorten.
 

Bouwen, verbouwen en slopen

 • Asbest verwijderen

  Materialen met asbest hoeft u niet altijd te verwijderen. Lees hier meer over het weghalen van asbest.

 • Bestemmingsplannen

  Bekijk het bestemmingsplan voor u gaat bouwen, verbouwen of voordat u een huis koopt. Het kan zijn dat er belangrijke informatie voor u in staat.

 • Omgevingsvergunning

  Bent u van plan iets te bouwen of te slopen? Wilt u een boom kappen of bijvoorbeeld een inrit maken? Dan heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Doe de vergunningscheck van het Omgevingsloket Online (OLO).

 • Ingebruikname gemeenteterrein

  Wilt u een weg of een weggedeelte gebruiken voor bijvoorbeeld een steiger, container of een ander object? Vraag hiervoor een ontheffing aan.

 • Kabels en leidingen aanleggen

  Bent u een telecommunicatiebedrijf en gaat u kabels aanleggen, onderhouden of opruimen? Of bent u leverancier van gas, water of elektriciteit (nutsbedrijf) en moet u werkzaamheden verrichten in onze gemeente?