Inwoners

De gemeente IJsselstein vindt de gezondheid van haar inwoners belangrijk. De gemeente houdt de ontwikkelingen met betrekking tot coronavirus (COVID-19) goed in de gaten en volgt de adviezen van het RIVM op. Op de website van het RIVM vindt u alle vragen over het coronavirus of bel naar het landelijke informatienummer van Rijksoverheid 0800 -13 51 (tussen 08.00 en 20.00 uur). Voor meer informatie over het coronavirus vindt u op de website van de VRU

Klachten

Heeft u klachten die passen bij corona? Blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen. Klik op de website van de Rijksoverheid voor het maken van een afspraak en/of meer informatie over het testen.

Vaccinatie tegen het coronavirus

De GGD regio Utrecht ontvangt  veel vragen van inwoners over wanneer ze aan de beurt zijn voor een vaccinatie. Goed om te weten dat het ministerie van VWS bepaalt wie er wanneer een vaccinatie krijgt. 

Lees meer over de vaccinatie op de website van de Rijksoverheid
Lees de nieuwsberichten van GGD regio Utrecht over het vaccineren

Afspraak maken

U kunt alleen een afspraak voor vaccinatie maken als u een uitnodiging van het RIVM heeft ontvangen. Het telefoonnummer van het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer staat in de uitnodiging. 

 • Bel het 0800-nummer dat in uw uitnodiging staat en houd uw BSN-nummer bij de hand
 • Het callcenter stelt vragen of u geschikt bent voor de vaccinatie en vraagt u of uw vaccinatiegegevens gedeeld mogen worden met het RIVM en uw eigen huisarts
 • U maakt een afspraak voor de eerste én de tweede vaccinatie
 • Na minimaal vijf weken volgt uw tweede vaccinatie. Wanneer dit is, is afhankelijk van het soort vaccin dat u krijgt.
 • Vanaf zeven dagen na de tweede vaccinatie bent u beschermd tegen het coronavirus
 • De gemeente biedt vanuit WMO mogelijk als servicevervoer aan, neem hiervoor contact op met uw gemeente

Breng dit mee naar uw vaccinatie

Bij bezoek aan de vaccinatielocatie is het volgende belangrijk:

 • Breng de per post ontvangen uitnodiging van uw werkgever mee
 • Breng uw paspoort, rijbewijs of ID-bewijs mee
 • Breng uw afspraakbevestiging samen met de gezondheidsverklaring mee
 • Gebruikt u medicijnen? Neem dan uw medicatieoverzicht mee
 • Houd u aan de maatregelen; draag een mondkapje en houd 1,5 meter afstand van anderen
 • Volg de aanwijzingen van de hosts en personeel op
 • Tip: draag ruim zittende bovenkleding voor de vaccinatie in uw bovenarm
 • Breng eventueel aanvullende informatie mee van uw behandelend arts

Na uw vaccinatie

Na de vaccinatie vragen wij u 15 minuten plaats te nemen in de speciale wachtruimte tot u naar huis kan gaan.

 • U ontvangt een registratie van de vaccinatie
 • U mag autorijden na de vaccinatie, doe dat niet bij last van bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Pijnlijke prikplek
 • Hoofdpijn
 • Moe zijn
 • Spierpijn
 • Koorts

Vanaf zeven dagen na de tweede vaccinatie bent u beschermd tegen het coronavirus.
Na de vaccinatie is het nog steeds belangrijk om u zich aan de maatregelen te houden; was regelmatig uw handen, houd 1,5 meter afstand, draag een mondkapje, nies- en hoest in de ellenboog, en laat u testen als u klachten heeft.

Belangrijke stap

Om uzelf en uiteindelijk de mensen om u heen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap. Dan krijgen we samen stapje voor stapje meer vrijheid terug.
Elk goedgekeurd vaccin is op veel mensen getest. Zo weten we zeker dat het ons goed beschermt en veilig is. Meer informatie vindt u op www.coronavaccinatie.nl.

Overzichten ontwikkelingen COVID-19 virus

Bent u geïnteresserd in overzichten en cijfers in de ontwikkelingen in het Covid-19 virus. Kijk op het Coronadashboard van de Rijksoverheid of op de Corona Locator Nederland

CoronaMelder-app

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Reizen naar het buitenland

Reis alleen naar landen met een groen of geel reisadvies. Naar welk land u ook gaat, u kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten.  Kijk hiervoor meer informatie.en/of Bekijk de veelgestelde vragen over reizen en op vakantie gaan

Openingstijden stadhuis

In verband met het Coronavirus is het Klantcontactcentrum voor het aanvragen en afhalen van documenten geopend van: maandag t/m vrijdag 8.30 - 12.30 uur. En is het mogelijk om op afspraak op woensdag en vrijdagavond tussen 18.00- 20.00 uur een document aan te vragen.

Bereikbaarheid Jeugdteam

Vanwege het Coronavirus heeft het Jeugdteam IJsselstein een aangepast beleid. Het kantoor aan de Merkelbachlaan 2 (In het WOC) zal tot en met 17 januari gesloten blijven. Ze blijven telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 030-686 9901. U krijgt dan een voicemailbericht te horen. Spreekt u deze alstublieft duidelijk in met uw vraag, naam en telefoonnummer. U wordt dan door een van de medewerkers zo spoedig mogelijk teruggebeld maar in elk geval binnen 24 uur. Ook de inbox van ijsselstein@jeugdteam.nu wordt bijgehouden. Uw eigen contactpersoon bij het Jeugdteam blijft ook bereikbaar via de telefoon en e-mail op de bij u bekende werkdagen. In geval van spoed buiten de openingstijden van het Jeugdteam IJsselstein kunt u Veilig Thuis bellen op 0800 2000. In levensbedreigende situaties adviseren wij u 112 te bellen. Kijk voor meer infomatie op: www.jeugdteam.nu

Bereikbaarheid Sociaal Team

Ook het Sociaal team heeft een aangepast beleid. Zij hebben geen inloopspreekuur. Doen geen huisbezoeken en hebben alleen telefonisch contact. Als inwoners bellen kunnen ze de voicemail inspreken en worden ze binnen 24 uur teruggebeld. Kijk voor meer informatie op: www.sociaalteam.nu. In levensbedreigende situaties adviseren wij u 112 te bellen.

Reinigingsbedrijf Midden Nederland

De medewerkers van RMN hebben een cruciaal beroep en werken in deze moeilijke omstandigheden toch door. Daar zijn we super blij mee. Het is namelijk erg belangrijk om de inzameling van huishoudelijk afval en overige taken goed uit te kunnen blijven voeren. Wij vragen onze inwoners respecteer de maatregelen zodat ze hun werk kunnen blijven doen. En nogmaals de oproep: kom alleen naar het recyclingsstation als het echt nodig is.

Corona maatregelen en dienstverlening Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN)