Inwoners

De gemeente IJsselstein vindt de gezondheid van haar inwoners belangrijk. De gemeente houdt de ontwikkelingen met betrekking tot coronavirus (COVID-19) goed in de gaten en volgt de adviezen van het RIVM op. Op de website van het RIVM vindt u alle vragen over het coronavirus of bel naar het landelijke informatienummer van Rijksoverheid 0800 -13 51 (tussen 08.00 en 20.00 uur). Voor meer informatie over het coronavirus vindt u op de website van de VRU

Klachten

Heeft u klachten die passen bij corona? Blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen. Klik op de website van de Rijksoverheid voor het maken van een afspraak en/of meer informatie over het testen.

Vaccinatie tegen het coronavirus

De GGD regio Utrecht (GGDrU) start 8 januari 2021 met het vaccineren in Expo Houten. Hier krijgen zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning als eerste de coronavaccinatie. Hiervoor hebben zij 4 januari 2021 een uitnodiging ontvangen.

Lees meer over de vaccinatie op de website van de Rijksoverheid
Lees de nieuwsberichten van GGD regio Utrecht over het vaccineren

Belangrijke stap

Om uzelf en uiteindelijk de mensen om u heen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap. Dan krijgen we samen stapje voor stapje meer vrijheid terug.
Elk goedgekeurd vaccin is op veel mensen getest. Zo weten we zeker dat het ons goed beschermt en veilig is. Meer informatie vindt u op www.coronavaccinatie.nl.

Overzichten ontwikkelingen COVID-19 virus

Bent u geïnteresserd in overzichten en cijfers in de ontwikkelingen in het Covid-19 virus. Kijk op het Coronadashboard van de Rijksoverheid of op de Corona Locator Nederland

20 januari: Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom is het voornemen van het kabinet om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer een avondklok in te voeren. Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan.

Lees volledige nieuwsbericht op: www.rijksoverheid/nl/actueel/nieuws
Lees meer op www.rijksoverheid.nl 

Mondkapjes verplicht vanaf 1 december

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

Meer informatie: www.rijksoverheid.nl/mondkapjes

Carnaval

De gemeente IJsselstein volgt de richtlijnen die afgesproken zijn in de Veiligheidsregio Utrecht. De informatie leest u op de website van de Veiligheidsregio Utrecht.

CoronaMelder-app

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Vakantie

Gaat u op vakantie?

Klik hier voor meer informatie over 'Reizen binnen Europa; 'Reizen buiten Europa'; 'Toeristen in Nederland' of Bekijk de veelgestelde vragen over reizen en op vakantie gaan

Openingstijden stadhuis

In verband met het Coronavirus is het Klantcontactcentrum voor het aanvragen en afhalen van documenten geopend van: maandag t/m vrijdag 8.30 - 12.30 uur. En is het mogelijk om op afspraak op woensdag en vrijdagavond tussen 18.00- 20.00 uur een document aan te vragen.

Bereikbaarheid Jeugdteam

Vanwege het Coronavirus heeft het Jeugdteam IJsselstein een aangepast beleid. Het kantoor aan de Merkelbachlaan 2 (In het WOC) zal tot en met 17 januari gesloten blijven. Ze blijven telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur via telefoonnummer 030-686 9901. U krijgt dan een voicemailbericht te horen. Spreekt u deze alstublieft duidelijk in met uw vraag, naam en telefoonnummer. U wordt dan door een van de medewerkers zo spoedig mogelijk teruggebeld maar in elk geval binnen 24 uur. Ook de inbox van ijsselstein@jeugdteam.nu wordt bijgehouden. Uw eigen contactpersoon bij het Jeugdteam blijft ook bereikbaar via de telefoon en e-mail op de bij u bekende werkdagen. In geval van spoed buiten de openingstijden van het Jeugdteam IJsselstein kunt u Veilig Thuis bellen op 0800 2000. In levensbedreigende situaties adviseren wij u 112 te bellen. Kijk voor meer infomatie op: www.jeugdteam.nu

Bereikbaarheid Sociaal Team

Ook het Sociaal team heeft een aangepast beleid. Zij hebben geen inloopspreekuur. Doen geen huisbezoeken en hebben alleen telefonisch contact. Als inwoners bellen kunnen ze de voicemail inspreken en worden ze binnen 24 uur teruggebeld. Kijk voor meer informatie op: www.sociaalteam.nu. In levensbedreigende situaties adviseren wij u 112 te bellen.

Reinigingsbedrijf Midden Nederland

De medewerkers van RMN hebben een cruciaal beroep en werken in deze moeilijke omstandigheden toch door. Daar zijn we super blij mee. Het is namelijk erg belangrijk om de inzameling van huishoudelijk afval en overige taken goed uit te kunnen blijven voeren. Wij vragen onze inwoners respecteer de maatregelen zodat ze hun werk kunnen blijven doen. En nogmaals de oproep: kom alleen naar het recyclingsstation als het echt nodig is.

Corona maatregelen en dienstverlening Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN)