Ondernemers

Ondernemersvragen? Klik op de button om je vraag te stellen

Stel uw vraag

Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

Onder andere musea en theaters, pretparken en dierentuinen, casino’s en sauna’s, accommodaties voor binnensport, horeca en horecavoorzieningen van hotels zijn dicht. Ook winkels zoals kledingwinkels, schoenenwinkels, sieradenwinkels en hobbywinkels zijn gesloten. Daarmee probeert het kabinet de contacten zo veel mogelijk te beperken. Supermarkten, bakkers, slagers en andere winkels waar levensmiddelen worden verkocht, kunnen wel openblijven, net als bijvoorbeeld apotheken, drogisterijen en tankstations. Zie voor de complete lijst van winkels die wel open zijn de lijst van detailhandel hieronder. Contactberoepen zoals kappers, nagelstylisten en tatoeëerders zijn gesloten. Alleen (para-)medische contactberoepen mogen hun werk uitvoeren, voor een volledige lijst zie de lijst contactberoepen hieronder.

Kijk voor meer informatie: www.rijksoverheid.nl

Nieuwe verzamelwebsite voor protocollen

Ondernemen in een 1,5-metersamenleving is een grote uitdaging. Branches hebben hard gewerkt aan protocollen om de nieuwe situatie zo werkbaar mogelijk te maken. Het is belangrijk dat zij hierbij ook werknemers betrekken, bijvoorbeeld via de vakbonden. In een protocol staan de basisafspraken waar iedereen zich aan moet houden. Op deze website vind je per branche de formeel vastgestelde protocollen, en daarmee de voor jou relevante afspraken.

Maatregelen voor ondernemers

Nederland heeft te maken met een nieuwe werkelijkheid: grote delen van onze bedrijvigheid liggen stil, of hebben moeite de bedrijfsvoering voort te zetten. Het corona-virus en de genomen maatregelen kunnen grote impact hebben op uw onderneming.

De overheid biedt een pakket aan maatregelen om banen en inkomens te beschermen. De maatregelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat u uw personeel kan doorbetalen, biedt zelfstandigen een overbrugging en maakt het via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk de crisis zo goed mogelijk te doorstaan.

Door middel van onderstaande links willen wij u zo goed mogelijk verwijzen naar die instanties die u kunnen helpen met het beantwoorden van uw vragen.

Advies branches

Winkeliers 

Er is een landelijke telefoonnummer geopend voor ondernemersvragen over Corona tel 0800 - 2117.