Sport

Sinds dinsdag 15 december is Nederland ter bestrijding van het coronavirus in een strenge lockdown om contacten tot een minimum te beperken. Voor de sport betekent dit dat tot en met in ieder geval 30 maart sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. Er geldt een avondklok tussen 21.00 uur en 04.30 uur.

Buiten mag iedereen tot en met 26 jaar op sportaccommodaties in teamverband blijven sporten zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen. De competitie ligt wel stil, onderlinge wedstrijden binnen de eigen club zijn toegestaan.

Iedereen vanaf 27 jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen (per 16 maart met maximaal vier personen). Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Per 16 maart is zwemles weer mogelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.

Meer informatie over corona en sport Rijksoverheid
Meer informatie over coronavirus en sport NOC NSF

Tegemoetkoming amateursportorganisaties

Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, heeft het kabinet in het voorjaar van 2020 diverse maatregelen ingevoerd. Deze hebben in veel sectoren impact gehad, waaronder de amateursport.

Deze regeling is bedoeld voor amateursportorganisaties die, ten opzichte van 2019, ten minste 20% van hun omzet zijn verloren als gevolg van de maatregelen tegen COVID-19. ​​​​​

Landelijke postermateriaal voor verenigingen

Er is postermateriaal beschikbaar om de corona-maatregelen onder de aandacht te brengen. Ga hiervoor naar de website van NOC*NSF