Gevonden of verloren

Als u in de gemeente iets verliest, of vindt, kunt u naar het stadhuis komen voor hulp. U mag het gevonden of verloren voorwerp ook digitaal melden. We leggen u uit hoe het zit.

Online gevonden voorwerp melden Online verloren voorwerp melden

Voorwerp gevonden?

U kunt het voorwerp zelf bewaren voor de eigenaar. U meldt uw vondst via aanmeldingsformulier gevonden voorwerp. Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar. Doet de eigenaar dit niet? Dan bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp. U kunt het voorwerp ook afgeven op het stadhuis.

Identiteitsbewijs gevonden? 

Dit mag u niet zelf bewaren. Breng het naar het stadhuis.

​Voorwerp verloren?

Bent u een voorwerp kwijt? Meldt dit dan op via het aanmeldingsformulier verloren voorwerp. Als u de melding print, dan kunt u die gebruiken als bewijs voor uw verzekering. 

Identiteitsbewijs verloren? 

Bent u uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren? Maak een afspraak bij de gemeente om een nieuw document aan te vragen. Op het stadhuis ondertekent u een verklaring van vermissing. U hoeft dus geen aangifte te doen bij de politie. Als u later uw oude identiteitsbewijs alsnog vindt, is dit helaas niet meer geldig. Lever het in bij de gemeente, dan zorgen wij dat het vernietigd wordt. Verliest u uw paspoort in het buitenland? Dan doet u wel aangifte. Doe dat bij de politie ter plaatse. 

Ergens anders iets verloren?

Weet u niet zeker of u het voorwerp in IJsselstein bent verloren? Kijk dan eens op www.verlorenofgevonden.nl. U vindt hier een overzicht van gevonden en verloren voorwerpen in meer dan 250 Nederlandse gemeenten.