Evenement organiseren

Wilt u een evenement organiseren in de gemeente? Dan moet u in de meeste gevallen een vergunning aanvragen. Soms is een melding voldoende. De vergunningsplicht geldt voor grootschalige evenementen zoals een braderie, kermis, optocht, feest of festival. 

Hoe werkt het
  • Heeft u een duidelijk beeld van het concept en eventueel een draaiboek van het evenement? Maak dan een afspraak met de evenementencoördinator via 14 030. U bespreekt daarmee onder andere de locatie, datum en overige vergunningen.
  • Minimaal twaalf weken voor het evenement plaatsvindt, vraagt u een evenementenvergunning aan door gebruik te maken van het aanvraagformulier. 
  • Houd er rekening mee dat het behandelen van een aanvraag een paar weken kan duren. Dat hangt af van de grootte van uw evenement. Vraag uw vergunning dus op tijd aan.
  • Stuur de volgende ingevulde documenten, indien van toepassing als bijlage bij de aanvraag naar de gemeente IJsselstein, afdeling Klantcontactcentrum, Postbus 26, 3400 AA IJsselstein: 
Kosten

Het tarief voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor het verkrijgen van een vergunning of ontheffing:

Soort vergunning of ontheffing Legeskosten
Straatfeest of buurtbarbecue € 53,75
Kleinschalig evenement € 76,70
Grootschalig ééndaags evenement € 506,35
Grootschalig meerdaags evenement € 639,35
Ontheffing art.35 drank- en horecawet € 58,55
Hoe lang duurt het

Het behandelen van een aanvraag voor een evenementenvergunning duurt ongeveer acht weken. Om er zeker van te zijn dat uw aanvraag tijdig wordt vergund en om de hulpdiensten tijdig te informeren, moet uw aanvraag twaalf weken voor de datum van het evenement binnen zijn.

Evenementenkalender

In IJsselstein vinden verschillende activiteiten en evenementen plaats. In onze evenementenkalender ziet u wat er op de agenda staat. De evenementenkalender is informerend en geeft u geen garanties dat de vergunning verstrekt gaat worden. Wel kunt u hierop zien welke evenementen er plaatsvinden, op welke locaties en waar voor u mogelijkheden zijn om uw evenement te organiseren. 

Wilt u dat uw evenement op de evenementenkalender komt? Vul dan online het formulier in: 

Online evenement plaatsen op evenementenkalender

Meer weten

Weet u niet zeker of u een vergunning moet aanvragen? Neem dan contact op met de evenementen coördinator van de gemeente IJsselstein via 14 030.