Gevolgen Coronavirus

Op deze pagina vindt u informatie over de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) voor ondernemers.

Ondernemersvragen? Klik op de button om uw vraag te stellen.

Stel uw vraag

Ondernemen en werken in coronatijd

Op de website van Rijksoverheid vindt u meer informatie over de gevolgen voor ondernemers & werkgevers en werknemers door de uitbraak van het coronavirus. Als ondernemer kunt u veel informatie terugvinden op de website van de KvK/coronaloket. Het loket is op werkdagen bereikbaar op 0800-2117. Bekijk deze website voor meer informatie over maatregelen en ondernemersvragen.

Nieuwe verzamelwebsite voor protocollen

Ondernemen in een 1,5-metersamenleving is een grote uitdaging. Branches hebben hard gewerkt aan protocollen om de nieuwe situatie zo werkbaar mogelijk te maken. U kunt op de websites van de verschillende brancheorganisaties meer informatie vinden.

Maatregelen voor ondernemers

Door middel van onderstaande links willen wij u zo goed mogelijk verwijzen naar díe instanties die u kunnen helpen met het beantwoorden van uw vragen.

Advies branches

Winkeliers

Er is een landelijk telefoonnummer geopend voor ondernemersvragen over Corona, namelijk 0800-2117.

Het Team Uitbraakmanagement van GGD regio Utrecht ondersteunt onder andere bedrijven, horeca en (sport)verenigingen bij vraagstukken rondom het coronavirus. Zij merken dat er behoefte is aan meer informatie over omgaan met coronamaatregelen op de werkvloer, maar dat nog niet iedereen Team Uitbraakmanagement weet te vinden. Daarom is er een nieuwsbrief opgesteld. De eerste editie is speciaal voor contactberoepen. Via het inschrijfformulier kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de nieuwsbrieven voor bedrijven, horeca en (sport)verenigingen en overige contactberoepen.