Bedrijvenadviseur

De bedrijvenadviseur staat in nauw contact met u als ondernemer en met de verschillende afdelingen binnen de gemeente. U kunt contact opnemen met de bedrijvenadviseur voor informatie, advies en begeleiding over alle kwesties die met ondernemen en economische ontwikkelingen te maken hebben. Als schakel tussen de gemeente IJsselstein en ondernemers is de bedrijvenadviseur ook de vaste aanspreekpunt voor ondernemerscollectieven van winkelgebieden en bedrijventerreinen. 

Waar helpt de bedrijvenadviseur bij

De bedrijvenadviseur helpt bij:

  • Ik begin een bedrijf. Bij welke instanties en afdelingen moet ik zijn?
  • Ik wil mijn bedrijf verbouwen/vergroten. Welke vergunningen heb ik nodig?
  • Wat staat er in het bestemmingsplan over een bepaald perceel?
  • Loopt u tegen knelpunten aan in het ondernemerschap? Denkt u dat de gemeente u kan helpen een oplossing te vinden?

In de gesprekken met ondernemers haalt de bedrijvenadviseur ook kennis op over wat er in een bepaalde branche speelt. Deze kennis wordt gedeeld binnen de gemeente ten behoeve van planvorming en beleidsontwikkeling. De bedrijvenadviseur heeft kennis van ontwikkelingen en trends binnen het ondernemen en kan u met de juiste netwerken in contact brengen.

Goed om te weten

In IJsselstein zijn een aantal ondernemerscollectieven van bedrijventerreinen en winkelgebieden actief. Heeft u vragen of wilt u iets melden, neem dan contact op met de bedrijvenadviseur via 14 030 of via het contactformulier
De gemeente heeft geen panden in eigendom die we aan ondernemers verhuren of verkopen. Neem hiervoor contact op met de makelaars in IJsselstein.