Vernieuwing regionale Trambaan 2020

De tramlijn in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein is na dertig jaar gebruik aan vervanging toe. Om onze reizigers een veilige en comfortabele reis te blijven bieden, vernieuwen we de tramlijn. We hebben daarom nieuwe trams besteld met meer zitplaatsen en meer comfort. Alle perrons van de haltes tussen Utrecht Centraal Jaarbeursplein en Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid worden verlaagd (0,5 meter) en verlengd (15 meter). Dit is nodig om de perrons passend te maken voor de nieuwe trams. Ook vernieuwen we de trambaan in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein.Wanneer de trambaan is vernieuwd dan maken we de verbinding die nodig is om zonder overstap vanuit Nieuwegein en IJsselstein naar Utrecht Science Park (de Uithof) te kunnen reizen.

Wat houdt de werkzaamheden in
  • In IJsselstein en Nieuwegein-Zuid verwijderen van delen van de oude trambaan en hie weer opbouwen de nieuwe trambaan. Vernieuwen ballastbed, de dwarsliggers, het spoor en de bovenleiding. Tussen de haltes Zuilenstein en Nieuwegein Stadscentrum vervangen bovenleiding en enkele wissels.
  • Verlagen en verlengen alle perrons langs de tramlijn. Eerst verwijderen van de faciliteiten (zoals abri’s, bankjes en verlichting), de vloertegels, een deel van het zand en de keerwanden. Vervolgens opbouwen van de perrons, zodat ze passend zijn voor de nieuwe trams.
  • Vernieuwen van het tramsysteem dat zorgt voor de aansturing van de wissels en seinen.
Geen sneltram / vervangend busvervoer

Ingebruikname nieuwe tram februari 2021

De provincie Utrecht heeft moeten concluderen dat de ingebruikname van de sneltram weer vertraging oploopt. In de bijlage leest u de bewonersbrief van de provincie Utrecht waarin zij deze uitloop uitleggen. 

Er wordt vervangend busvervoer ingezet op de lijnen 160 t/m 164. De dienstregeling en haltes worden door QBuzz onder andere via www.u-ov.info/tram bekend gemaakt. De reistijd kan iets verschillen; het tarief is afhankelijk van het aantal kilometers dat de bus rijdt maar blijft in de meeste gevallen hetzelfde of valt lager uit. Vragen over het vervangend busvervoer kunt u stellen via www.u-ov.nl

Vervangend vervoer minder validen

Voor vervoer minder-validen (scootmobielen en elektrische rolstoel) die geen gebruik kunnen maken van de bus zijn aparte afspraken gemaakt. Er wordt een taxidienst ingezet die mensen kunnen bestellen. Dit taxibusje brengt reizigers vanaf huis naar de tramhalte waar zij anders normaliter zouden uitstappen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Het telefoonnummer om de taxi te bestellen en de voorwaarden leest u op de website van U-OV.

Bereikbaarheid Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

Berereikbaarheid Antonius Ziekenhuis Nieuwegein: van de halte Nieuwegein-Centrum rijdt een pendelbus heen en weer naar de ingang van het ziekenhuis.

Vragen over het project

Berereikbaarheid Antonius Ziekenhuis Nieuwegein: van de halte Nieuwegein-Centrum rijdt een pendelbus heen en weer naar de ingang van het ziekenhuis.

Vragen over het project

De Provincie Utrecht is eigenaar van de sneltram. Zij voeren dit project uit. Volledige informatie is te vinden op hun website: www.regiotram.provincieutrecht.nl

De afdeling Communicatie van de Provincie Utrecht is tijdens kantooruren bereikbaar voor vragen op t. 030 2582525 of mailen naar info@regiotramutrecht.nl
U kunt hen ook op social media volgen. het twitteraccount is: @RegiotramU  

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht: info@provincie-utrecht.nl of 030 - 2589111.

Voor persinformatie: ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl of 030 - 258 3196.