Energietoeslag voor lage inkomens

Inwoners van de gemeente IJsselstein met een laag inkomen kunnen dit jaar een eenmalige energietoeslag aanvragen. Het gaat in totaal om een bedrag van 1300 euro. Per huisadres kan er maximaal 1 toeslag worden toegekend.

-    U betaalt zelf de energiekosten
-    Uw inkomen is maximaal 120 procent van de bijstandsnorm die voor u geldt. Lees daar op de website van WIL meer over.

Aanvragen

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) voert voor de Gemeente IJsselstein de eenmalige energietoeslag 2022 uit. Aan inwoners met een bijstandsuitkering of een IOAW-uitkering heeft WIL dit bedrag in april al uitbetaald. 
Heeft u een laag inkomen en heeft u de toeslag niet automatisch gekregen? Dan kunt u de toeslag zelf aanvragen bij WIL. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor de toeslag? Vraag hem dan toch aan zodat WIL kan beoordelen of u er recht op heeft.

Aanvragen tot het eind van het jaar
Heeft u nog geen aanvraag gedaan? U kunt tot en met 31 december 2022 nog een aanvraag doen.

Van 800 naar 1300 euro

De eenmalige energietoeslag wordt verhoogd naar 1300 euro. Iedereen die al 800 euro ontvangen heeft krijgt dan nog 500 euro extra. U hoeft daar niets voor te doen. U krijgt automatisch bericht van WIL over de toeslag.
Als u al een aanvraag heeft gedaan ontvangt u bericht. Komt u in aanmerking voor de toeslag dan krijgt u ook de aanvulling van 500 euro.