Energie en Duurzaamheid

Voor een blijvend mooi, gezond en toekomstbestendig IJsselstein moet de gemeente IJsselstein de komende jaren aan de slag. Aandacht voor energie is daarbij heel belangrijk.

Om u als inwoner, bedrijf of organisatie op weg te helpen binnen deze uitdaging bieden we een breed scala aan mogelijkheden.

Jouw Huis Slimmer - Hèt energieloket van IJsselstein

Energie besparen is goed voor het comfort, voor uw portemonnee én voor het milieu. Dat kan door slimmer om te gaan met uw energieverbruik, door uw woning beter te isoleren, door zonnepanelen te plaatsen en/of te kiezen voor duurzame verwarming. Zelf concreet aan de slag?

Energieloket Jouw Huis Slimmer

Bezoek ons online energieloket op jouwhuisslimmer.nl/ijsselstein. Op het energieloket vindt u al het laatste nieuws over de energietransitie in IJsselstein. Daarnaast vindt u er alle informatie als het gaat om het verduurzamen van uw woning, om subsidies en financieringen, lokale initiatieven, activiteiten en de bedrijven uit de regio.
Jouw Huis Slimmer is hét energieloket van de regio Utrecht en helpt bewoners om het huis te verduurzamen.

Energietoeslag ontvangen? Gratis energiecoach!

De gemeente IJsselstein wil haar inwoners helpen bij de hoge energierekening. Heeft u de energietoeslag ontvangen, maar kunt u nog extra tips gebruiken bij het terugdringen van uw energieverbruik? Meld u dan aan voor een gratis energie-adviesgesprek en concrete maatregelen aan huis.

• Als u de energietoeslag heeft ontvangen kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@ijsselstein.nl of te bellen met 14 030 (t.a.v. Ben Nitrauw).
• De energiecoach maakt met u een afspraak voor een huisbezoek.
• U ontvangt dan gratis tips en diverse kleine materialen om het energieverbruik in uw woning omlaag te krijgen.
• Als u dat wilt komt daarna een klusser bij u langs om een aantal energiebesparende maatregelen uit te voeren.

Als u zich aanmeldt helpen we u deze winter graag! Als er veel aanmeldingen zijn kan het langer duren voordat de coach bij u langskomt.
Meer info over de energietoeslag op: www.ijsselstein.nl/geldzorgen

Inloopspreekuur energie besparen

Wilt u graag met iemand om tafel zitten, dan kan dat ook. Iedere zaterdag organiseert de gemeente in de bibliotheek een inloopspreekuur voor vragen over het verduurzamen van uw woning. Energieadviseur Frank Benthem helpt u gratis en vrijblijvend op weg. U kunt zonder afspraak terecht voor al uw vragen over het besparen of opwekken van energie, over de beschikbare subsidies en financiering, het verbeteren van het binnenklimaat of het verminderen van de CO2 uitstoot.

  • Tijd: Zaterdag van 10 tot 12 uur.
  • Locatie: Bibliotheek IJsselstein (Overtoom 7)
  • Geen tijd of lichte gezondheidsklachten? Het energieloket is ook telefonisch en via Whatsapp bereikbaar op 06 31 99 60 55 of via de mail via energieloket@knij.nl.

Klimaatneutraal IJsselstein

“Simpelweg met elkaar in beweging komen”. Dat is de insteek van Klimaatneutraal IJsselstein. Hét burgerinitiatief voor en door IJsselsteiners. Samen met de gemeente, regionale en lokale ondernemers, diverse lokale initiatieven en een brede groep betrokken vrijwilligers maakt Klimaatneutraal IJsselstein zich hard voor het versnellen van de beweging naar een duurzame en klimaatneutrale samenleving. Ontdek wat er speelt bij Klimaatneutraal IJsselstein op www.klimaatneutraalijsselstein.nl. Klimaatneutraal IJsselstein zet zich onder andere in thema’s als groen, werk, mobiliteit en recycling.