Duurzaamheid en Energiebesparing

Voor een blijvend mooi, gezond en toekomstbestendig IJsselstein moet de gemeente IJsselstein de komende jaren aan de slag met het verduurzamen van de stad en haar omgeving. De gemeente werkt daarin toe naar een klimaatneutraal IJsselstein in 2050, met een CO2 neutrale gemeentelijke organisatie in 2030.

Dat doen we door zuinig om te gaan met ons energieverbruik, door woningen en gebouwen beter te isoleren, door zelf energie op te wekken en door te zoeken naar duurzame alternatieven voor het koken en verwarmen met aardgas. 

Daarnaast maken we bewuste keuzes als het gaat om een beter milieu, een meer circulaire economie en meer biodiversiteit in en om onze stad. Een Klimaatneutraal IJsselstein in 2050 vraagt echter meer. Dat vraagt inzet van ons allemaal. Samen werken wij stapsgewijs toe naar een realistisch, haalbaar en betaalbaar Klimaatneutraal IJsselstein in 2050.

Om u als inwoner, bedrijf of organisatie op weg te helpen binnen deze uitdaging bieden we een breed scala aan mogelijkheden.

Energiebesparing thuis

Thuis energie besparen is goed voor het comfort, voor uw portemonnee én voor het milieu. Dat kan door slimmer om te gaan met uw energieverbruik, door uw woning beter te isoleren, door zonnepanelen te plaatsen en/of te kiezen voor duurzame alternatieven voor het verwarmen van uw woning. Wilt u zelf concreet aan de slag?
Ga dan naar Jouw Huis Slimmer van gemeente IJsselstein. Hier vindt u alle informatie over het verduurzamen van uw woning, over beschikbare subsidies en financieringen, over de lokale duurzaamheidsinitiatieven, diverse activiteiten, lokale vakspecialisten en het laatste nieuws rond energiebesparing in IJsselstein.
Jouw Huis Slimmer is een initiatief van de 15 gemeenten in de regio Utrecht en helpt bewoners om hun huis te verduurzamen.

Klimaatneutraal IJsselstein

“Simpelweg met elkaar in beweging komen”. Dat is de insteek van Klimaatneutraal IJsselstein. Hét burgerinitiatief voor en door IJsselsteiners. Samen met de gemeente, regionale en lokale ondernemers, diverse lokale initiatieven en een brede groep betrokken vrijwilligers maakt Klimaatneutraal IJsselstein zich hard voor het versnellen van de beweging naar een duurzame en energie neutrale samenleving. Ontdek wat er speelt bij Klimaatneutraal IJsselstein op www.klimaatneutraalijsselstein.nl. Naast de aandacht voor energiebesparing zet Klimaatneutraal IJsselstein zich in voor thema’s als groen, werk, mobiliteit en recycling. 

Energieloket

Iedere zaterdag organiseert Klimaatneutraal IJsselstein in bibliotheek IJsselstein een inloopspreekuur voor vragen over het verduurzamen van uw woning. Energieambassadeur Frank Benthem helpt u gratis en vrijblijvend op weg.

Tijd: Zaterdag van 10 tot 12 uur.
Locatie: Bibliotheek IJsselstein (Overtoom 7)

U kunt zonder afspraak terecht voor al uw vragen over het besparen of opwekken van energie, over de beschikbare subsidies en financiering, het verbeteren van het binnenklimaat of het verminderen van de CO2 uitstoot.

Geen tijd of lichte gezondheidsklachten? Het energieloket is ook telefonisch en via Whatsapp bereikbaar op 06 31 99 60 55 of via de mail via energieloket@knij.nl.

Buurkracht

Wilt u zelf aan de slag met een buurt- of wijkinitiatief? Wilt u aansluiten bij lopende activiteiten in uw straat of wijk? Of wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en initiatieven rond energiebesparing en verduurzaming in uw omgeving? 

Meld u dan aan bij Buurkracht. Onze buurtbegeleider Tammo kan u ondersteunen bij het verder ontwikkelen van uw initiatief, idee of activiteit. 
Kijk op de site van Buurkracht, download de buurkracht-app of neem direct contact op met Tammo