Groen Klimaatplein IJsselstein

Op 10 maart is het Groen Klimaatplein IJsselstein geopend.

Locatie Groen Klimaatplein IJsselstein: Weg der Verenigde Naties 2, 3405 AZ Benschop (Intratuin IJsselstein).

De gemeente IJsselstein en haar partners slaan de handen ineen om een groenere en klimaatbestendigere stad te worden. En daar hebben wij uw hulp hard bij nodig! Op deze pagina en onderliggende pagina's vindt u enkele tips om een bijdrage te leveren aan een groener IJsselstein. U doet toch ook mee?! Onderaan deze pagina vindt u de planning van diverse acties of bekijk onze flyer.

Let op: Vanwege de kerstshow is het klimaatplein verhuisd. Vraag er naar in de winkel.

 

Opening Klimaatplein Klimaatplein

Afbeelding: opening Groen Klimaatplein IJsselstein door wethouder Peter Bekker en Brenda Horstra (Tuinbranche Nederland)

Pijlers

Het groen klimaatplein kent vier pijlers:

  1. Groene daken: mensen kunnen een aanvraag doen voor een groen dak-coach om te kijken of hun dak geschikt is én laten aanleggen tegen een mooie prijs.
  2. Water in de tuin: watertonnen, vijvertjes, wadi’s; allemaal voorbeelden hoe je water in je tuin kunt opslaan en weg kunt laten lopen in de bodem.
  3. Tegel eruit! Wat erin?: voorbeelden van plantencombinaties en grond die je hiervoor kunt inzetten in jouw tuin.
  4. De Levende Tuin: meer bijen, vogels en vlinders in de tuin met voorbeelden van planten, voedsel en behuizing.

Samen sterk

Het Klimaatplein IJsselstein is een samenwerking tussen de gemeente IJsselstein, Tuinbranche Nederland B.V. en het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR). Daarnaast zullen de partijen vanuit het Groen Klimaatplein in samenwerking met Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) verschillende bewonersacties opzetten, zoals een regentonnen- en sedumactie en diverse workshops en presentaties.

Planning 2022

Gedurende 2022

Regentonnen actie

KNIJ en het waterschap houden samen een regentonnenactie.

Gedurende 2022

Workshops en presentaties

De onderwerpen 'klimaatadaptatie', 'biodiversiteit' en 'vergroening' komen uitgebreid aan bod tijdens verschillende workshops en presentaties.

Gedurende 2022

Sedumactie

Gaat u voor een natuurlijk groen dak? De gemeente IJsselstein, het waterschap en KNIJ organiseren gezamenlijk een sedumactie.

Ontvang tot 30% korting op de aanschaf van sedum. Vraag aan bij KNIJ of schaf aan in de Intratuin (adres: Weg der Verenigde Naties 2, Benschop). U doet toch ook mee?!

 

Meer informatie?

Op onze website en de website van KNIJ vindt u meer informatie over alle acties.