NK Tegelwippen 2022: tuineigenaren uit IJsselstein opgelet!

Van 21 maart tót 31 oktober 2022 doet de gemeente IJsselstein mee aan het NK Tegelwippen.

Wat is het NK Tegelwippen?

Tijdens het NK Tegelwippen worden gemeenten in Nederland uitgedaagd om zoveel mogelijk tegels te wippen en tuinen te vergroenen. De wethouders van de gemeenten Oudewater, Montfoort en IJsselstein hebben elkaar uitgedaagd om tegen elkaar te strijden tijdens het NK Tegelwippen.

Benieuwd hoe u mee kunt doen aan het NK Tegelwippen 2022? Klik dan hier.

Waarom doet de gemeente IJsselstein mee?

Uiteraard wil de gemeente IJsselstein van Oudewater en Montfoort winnen, maar het doel van het NK Tegelwippen is belangrijker. Door tegels te verwijderen en te vervangen door groen zorgen we er gezamenlijk voor dat wateroverlast wordt voorkomen, houden we water beter vast tijdens droogte, zorgen we in onze stad voor meer koelte in periodes van extreme hitte en bevorderen we de biodiversiteit door de ruimte voor planten en dieren te vergroten.

IJsselstein wint als grotere gemeente toch makkelijk van Montfoort en Oudewater?!

U zou toch denken dat het makkelijk is om als IJsselstein te winnen van Oudewater en Montfoort? Om het NK Tegelwippen eerlijk te laten verlopen zijn er natuurlijk spelregels. De winnaar van het NK Tegelwippen dient de meeste gewipte Tegels Per Inwoner (TPI) te hebben. Het aantal tegels wordt dus gedeeld door het aantal inwoners. Dit betekent dat de gemeente IJsselstein meer tegels zou moeten wippen dan Montfoort en Oudewater. U wilt toch ook dat we winnen?! Samen geven we Montfoort en Oudewater het nakijken!

Vervang uw tegels voor gratis beplanting

Het NK Tegelwippen loopt van 21 maart tot 31 oktober 2022. Als gemeente gaan we hard aan de slag met het vergroenen van de openbare ruimte. Maar als gemeente kunnen we het niet alleen. Particuliere tuinen kunnen ook bijdragen aan het verminderen van wateroverlast en hittestress. Om het NK Tegelwippen 2022 tot een groot succes te maken heeft de gemeente IJsselstein de handen ineen geslagen met Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) en de Intratuin IJsselstein. Als onderdeel van het NK Tegelwippen 2022 is het mogelijk om mee te doen met een actie voor gratis beplanting, in ruil voor uw tegels. Zo maken we het samen nog makkelijker voor u om voor groen te kiezen als vervanging van uw tegels.