Verhuur volkstuinen

De gemeente beheert het volkstuinencomplex aan de Noord IJsseldijk en gemeente verhuurt volkstuinen van ongeveer 100 m2. Op dit moment werkt de gemeente met een wachtlijst. Door middel van het inschrijfformulier wordt u op de wachtlijst voor een volkstuin geplaatst. Houdt u er rekening mee dat het jaren kan duren voordat u aan de beurt bent. 

Hoe werkt het

Schriftelijk:

  • Vul het inschrijfformulier volkstuin in en stuur het samen met een kopie van uw legitimatiebewijs naar de gemeente IJsselstein; afdeling administraties/beschikkingen, Postbus 26, 3400 AA IJsselstein.

Wijzigen
U kunt uw wijziging schriftelijk doorgeven aan de gemeente.

Overdragen
U mag uw volkstuin niet overdragen aan iemand anders of aan een bekende. De gemeente werkt met wachtlijsten. Zodra er een volkstuin vrij komt, wordt deze toegewezen aan de eerstvolgende op de wachtlijst.

Opzeggen
U kunt uw volkstuin opzeggen door dit schriftelijk te melden bij de gemeente.

Kosten

De huur van een volkstuin bedraagt €1,15/ m2. Jaarlijks worden de tarieven verhoogd met het Centraal bureau voor de statistiek (CBS) Consumentenprijsindex (CPI)

Meer weten

Alle regels staan in de huurovereenkomst die door u en de gemeente wordt ondertekend. De contactgroep tuinderscomplex Noord-IJsseldijk heeft een website. Geïnteresseerden kunnen hier een kijkje nemen: www.volkstuin-ijsselstein.nl. Voor meer informatie over de verhuur van volkstuinen, neemt u contact op met de gemeente via 14 030.