Woning zoeken urgentieverklaring

Een urgentieverklaring is bedoeld voor mensen die in een noodsituatie zitten en dringend een andere woning nodig hebben. Wat kan een noodsituatie zijn? Denk aan: relatiebeëindiging in combinatie met de dagelijkse zorg voor minderjarige kinderen, financiële problemen buiten uw schuld om of medische problemen. Het Vierde Huis behandelt de urgentieaanvragen voor de gemeente IJsselstein.

Urgentieverklaring aanvragen

Hoe werkt het

Denkt u in aanmerking te komen voor een urgentieverklaring? Ga dan naar de website van Het Vierde Huis. Hier staat meer informatie over hoe u een afspraak voor een kansadviesgesprek met een medewerker van Het Vierde Huis kan maken. U krijgt dan meer informatie. Tijdens het kansadviesgesprek wordt gekeken naar uw inschrijving bij WoningNet, naar uw woonprobleem en naar de regelgeving in de gemeente IJsselstein.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een urgentie, moet u minimaal voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent minimaal 18 jaar oud;
  • U bent minimaal 1 jaar onafgebroken ingezetene van de gemeente IJsselstein;
  • U beschikt over een zelfstandige woonruimte;
  • Een verhuizing binnen 6 maanden is noodzakelijk;
  • U heeft een betaalde inschrijving bij WoningNet en reageert passend op het woningaanbod;
  • Uw belastbaar gezinsinkomen voor 2021 is lager dan € 51.198,-
Hoe lang duurt het

Na ontvangst van uw complete aanvraag, krijgt u binnen 8 weken schriftelijk bericht met het besluit over uw aanvraag. Is de aanvraag niet compleet aangeleverd, dan krijgt u het verzoek de aanvullende stukken aan te leveren. De termijn van 8 weken wordt dan opgeschort. Vraagt u op medische gronden een urgentie aan, dan wordt u misschien opgeroepen door een keuringsarts. U krijgt hier schriftelijk bericht van.

Meer weten

Het Klantcontactcentrum van WoningNet geeft algemene informatie namens Het Vierde Huis. Het Klantcontactcentrum is bereikbaar op 0900 - 260 00 60 (gebruikelijke belkosten) van maandag tot en met vrijdag, 8:00 tot 17:00 uur. U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier