Nieuws

 • Onderzoek dienstverlening van gemeenten aan ondernemers

  We zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een onderzoek van de VNG over de dienstverlening van gemeenten aan ondernemers. Daar werken we graag aan mee!

 • Bacterievuur in perenbomen en meidoorns aan de Boomgaard

  Aan de Boomgaard zijn perenbomen en meidoorns besmet met bacterievuur. Omdat we zuinig zijn op onze unieke fruitbomencollectie, en dus willen voorkomen dat de ziekte zich verspreid, gaan we zieke perenbomen en meidoorns aan de Boomgaard en in het Hogebiezenpark verwijderen.

 • Actuele werkzaamheden

  Bekijk hier welke werkzaamheden aan de weg en het groen op dit moment of binnenkort gaan plaatsvinden in IJsselstein.

 • Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs

  Bent u 66 plus en heeft u een inkomen onder de €17.700 per jaar? Dan komt u bij de provincie Utrecht in aanmerking voor een jaar lang gratis reizen na 9 uur ’s ochtends met tram en bus. En in het weekend de hele dag.

 • Subsidie Kunst en Cultuur ter inzage

  Het College van Burgemeester en Wethouders IJsselstein heeft het concept subsidie overzicht Kunst en Cultuur 2023 vastgesteld. In dit overzicht staat welk subsidiebedrag het College in 2023 aan de subsidie aanvragers Kunst en Cultuur wil toekennen.

 • Burgemeester ontvangt Waarderingspenning Nationale Reddingsvloot

  Burgemeester Patrick van Domburg ontving, in aanwezigheid van lifeguards van de Reddingsbrigade IJsselstein, de ‘Waarderingspenning NRV’ voor de inzet bij de grote overstromingen in Limburg in de zomer van vorig jaar.

 • Overtoom en Benschopperpoort afgesloten

  Van maandag 19 t/m donderdag 22 september zijn er werkzaamheden aan de Overtoom en de Benschopperpoort en is deze voor auto’s en motors afgesloten. Voor voetgangers en fietsers is de toegang beperkt.

 • Vaccinatiecampagne tegen HPV

  Kinderen die dit jaar 10 jaar worden kunnen zich laten vaccineren tegen HPV (humaan papillomavirus). Jongeren in de regio Utrecht ontvangen een uitnodiging van het RIVM voor de vaccinatie. Ook is er een inhaalcampagne, waarvoor jongeren een uitnodiging ontvangen.

 • Onderzoek flexwoningen Noord-IJsseldijk

  De woningnood in IJsselstein is groot, zeker voor jongeren en starters. De gemeente onderzoekt daarom de mogelijkheden om 100 tijdelijke flexwoningen voor een- en tweepersoonshuishoudens te plaatsen aan de Noord-IJsseldijk.

 • Gratis fitheidtest

  Bewegen is belangrijk om gezond te blijven. Dat is een stuk makkelijker als u fit bent. De fittest van Stichting Pulse is een goede manier om uw gezondheid in kaart te brengen. De uitkomst van de test kan u motiveren om uw eet- en beweegpatronen te veranderen of juist vast te houden.

 • Overlast piepende sneltram

  Sinds 9 juli rijdt de sneltram weer. De omwonenden hebben last van het snerpende piepgeluid waarmee de tram door de bogen rijdt en sturen ons berichten met de vraag om dit probleem op te lossen. Wij begrijpen de radeloosheid, maar wij kunnen het niet oplossen omdat de provincie Utrecht is de eigenaar van de sneltram en het spoor.

 • Mantelzorgwaardering

  Zorgen voor een ander is belangrijk en soms ook zwaar. Deze zorg lijkt misschien heel gewoon, maar is uniek! Mantelzorgers staan altijd klaar voor wie zij zorgen. De gemeente wil alle mantelzorgers met een lokale cadeaubon als blijk van waardering.