Aan de slag met het lokaal preventieakkoord

IJsselstein werkt aan gezondheidsbevordering van haar inwoners. Na het sportakkoord en de gezondheidsnota pakt de gemeente door met een lokaal preventieakkoord. 
Meld u aan voor de bijeenkomst op 2 september en praat mee!

Wat is een preventieakkoord?

Het lokaal preventieakkoord is de kans om meer in te zetten op gezondheidspreventie. In het akkoord worden bestaande programma’s gekoppeld, het netwerk van betrokken organisaties uitgebreid en samenwerkingsafspraken gemaakt waarvan de verschillende partners aanvoerder (eigenaar) of speler (deelnemer) zijn. Hiermee geven we lokaal uitwerking aan het nationale preventieakkoord. De thema’s van het nationaal akkoord zijn overgewicht, alcohol en roken. IJsselstein voegt hier naar alle waarschijnlijkheid mentale gezondheid aan toe. Het wordt geen papieren tijger: we maken een concreet plan. Maar dit kunnen wij als gemeente niet alleen. Samenwerking met en tussen inwoners, publieke en private organisaties is zelfs een vereiste.

Praat & doe mee!

Mogelijk heb je een nieuw idee voor gezonde voeding of wil je een bestaand idee uitbreiden. Tot eind september werken we aan de concretisering van dit plan; begin november dient de gemeente de aanvraag in voor uitvoeringsbudget.

Daaraan voorafgaand organiseren we twee bijeenkomsten, waarvan de eerste begin juli plaatsvond. Tijdens de tweede bijeenkomst op donderdag 2 september van 10:00-12:00 uur, gaan we aan de slag met projectplannen maken. De werkvorm die we daarvoor gebruiken is ook aan deze mail toegevoegd. Adviesorganisatie JSO begeleidt de partijen in IJsselstein bij dit proces tot aan de adviesaanvraag eind september.

Aanmelden?

Wilt u de tweede bijeenkomst bijwonen? Stuur dan een mail naar info@ijsselstein.nl 
Kunt u 2 september niet aansluiten, maar heeft u wel leuke ideeën? Ook dit kunt u aangeven in de mail.