Buitenspelen van nu in IJsselstein!

De gemeente IJsselstein vindt het belangrijk dat alle kinderen leuk en veilig buiten kunnen spelen. De komende vijf jaar gaat de gemeente de speelplekken in de stad herinrichten. Op www.ijsselstein.nl/buitenspelen kunnen alle IJsselsteiners de plannen zien die voor elke speelplek zijn gemaakt. Dit jaar zijn 40 speelplekken, verspreid over de stad aan de beurt.

Wethouder Peter Bekker:Ik ben heel blij dat we aan de slag kunnen met het opknappen van alle speelplekken. We hebben inwoners en kinderen gevraagd naar de speelwensen. Een speelplek in elke buurt, dat heeft de voorkeur van de IJsselsteiners. Met de speelwensen, getoetst aan ons speelruimtebeleid, zijn de plannen gemaakt. Vorig jaar zijn er al 16 speelplekken heringericht. We zien hoe mooi en uitdagend deze speelplekken geworden zijn en dat kinderen hier met veel plezier spelen. Dit beeld gaan we in de hele stad creëren.

Herinrichting speelplekken in 2021

Het herinrichten van speelplekken kost tijd. Dit jaar zijn 40 speelplekken aan de beurt. Omwonenden zijn hierover geïnformeerd en zij kunnen reageren op de plannen. Dit proces herhaalt de gemeente elk jaar tot en met 2025 tot alle speelplekken zijn heringericht.