Dwangsom voor twee drugsdealers

Burgemeester Van Domburg heeft in juni een last onder dwangsom opgelegd van €3.000 aan twee drugsdealers. Dit betekent dat wanneer zij opnieuw worden aangehouden, ze de dwangsom aan de gemeente moeten betalen.

Begin april zijn naar aanleiding van een politieonderzoek twee Utrechtse drugsdealers op heterdaad aangehouden in IJsselveld-Oost. Er werd bij de aanhouding een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Daarnaast droegen de dealers cash geld en zogenaamde dealertelefoons bij zich. Om het dealen van drugs in de toekomst verder te ontmoedigen, heeft de burgemeester de mannen een last onder dwangsom opgelegd per keer dat zij betrapt wordt op dealen in de gemeente IJsselstein. Wanneer zij betrapt worden, moeten ze een dwangsom van €3.000 aan de gemeente betalen.

Ondermijnende criminaliteit

Drugshandel is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Hierbij gaat het om criminelen uit de onderwereld die gebruik maken van diensten van de bovenwereld. Ondermijnende criminaliteit is in Nederland een diepgeworteld probleem. Daarin vormt de gemeente IJsselstein helaas geen uitzondering. Het gezamenlijk aanpakken van ondermijnende criminaliteit heeft dan ook hoge prioriteit bij de gemeente en andere veiligheidspartners.

Meld verdachte situaties

Heeft u vermoedens van drugshandel? Meld dit dan in spoedgevallen via 112. Indien er geen spoed is neem dan contact op via 0900 - 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u uw vermoedens melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl