Eenmalige energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) is 14 april begonnen met het uitkeren van de energietoeslag aan inwoners met een laag inkomen. Het gaat om een eenmalige toeslag van 800 euro.

Automatisch uitgekeerd

Aan een aantal mensen keert WIL de toeslag automatisch uit. Bijvoorbeeld wanneer u een bijstands- of IOAW-uitkering ontvangt. Ontvangt u de eenmalige energietoeslag niet automatisch, dan kunt u deze vanaf 21 april zelf aanvragen via de website van WIL: www.wil-lekstroom.nl/energietoeslag. Het gaat om een toeslag van 800 euro. WIL keert dit bedrag in 1 keer uit.

Voor wie?

Om in aanmerking te komen moet u in elk geval zelf de energiekosten betalen. Het inkomen mag maximaal 120 procent van de bijstandsnorm bedragen. Er geldt: maximaal 1 toeslag per huisadres.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op www.wil-lekstroom.nl/energietoeslag. Vanaf 21 april kunt u daar de toeslag zelf aanvragen wanneer u deze niet automatisch heeft ontvangen.

Over WIL

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) werkt in opdracht van de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein. Inwoners kunnen er terecht voor een tijdelijke bijstandsuitkering, begeleiding naar werk, hulp bij schulden en financiële ondersteuning.