Geef inbrekers geen kans

We kunnen deze zomer weer lekker op pad of vakantie, maar voorkom inbraak in uw woning!

inbreker-met-koevoet

Tijdens de coronapandemie hebben we onbewust ons huis bewaakt omdat we veel thuis waren. Nu we deze zomer weer op pad gaan, valt die “beveiliging” plotseling weg. Gaat u deze zomer een dagje weg of op vakantie? Wees dan extra alert, want een inbreker kan op veel manieren uw woning binnenkomen. Daarvoor heeft hij soms maar 30 seconden nodig. Met wat simpele maatregelen maakt u het hen lastig.

Doe altijd de deur goed op slot, de ramen dicht en een lichtje aan als u weggaat. Doe alsof u thuis bent, ongeacht of u een paar uur of een paar weken weggaat. Laat koffiekopjes staan, zorg voor een bewoonde indruk door automatische verlichting. Denk ook aan het tuinhek en de schuur. Als deelnemer aan Burgernet kunt ook u meehelpen met het signaleren en oppakken van inbrekers. Meldt u aan via de website Burgernet.

Vakantietips

  • Vraag bekenden om uw huis in de gaten te houden en de post uit het zicht te leggen. 
  • Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Met een tijdklok kunt u ’s avonds lampen aandoen. Laat de gordijnen open en haal geen planten voor de ramen weg. 
  • Plaats geen vakantieberichten of vakantiefoto’s op social media. 

Verdachte situatie

Ongeveer 80% van de woninginbraken wordt voorkomen door de oplettendheid van burgers. Controleer daarom of er een WhatsApp groep in uw buurt actief is en sluit u aan. Ziet u een verdachte situatie in uw buurt of wijk, twijfel niet en maak hiervan dan direct melding bij de politie via 112. Blijft u liever anoniem? Doe uw melding bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en tips op veiligheid. Bekijk ook het filmpje 'Achter de woninginbraak'