IJsselstein wapent zich tegen drugslabs

Elke dag worden op locaties in Nederland drugslaboratoria, chemicaliën of drugsafval aangetroffen. Vanwege de enorme impact op een buurt of bedrijf heeft dit hoge prioriteit bij de gemeente IJsselstein. Daarom start de gemeente samen met 9 andere gemeenten in West-Utrecht een campagne met Meld Misdaad Anoniem. Met de campagne worden inwoners opgeroepen om verdachte situaties en drugcriminaliteit te melden. Iedereen kan anoniem een melding doen via M. 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Dit is het onafhankelijke meldpunt en is geen onderdeel van de politie.

Burgemeester Patrick van Domburg vindt het belangrijk dat ondernemers en inwoners van IJsselstein  zich bewust zijn van de risico’s: “Drugslabs zijn illegaal, gevaarlijk en de gevolgen voor de verhuurder en omgeving kunnen groot zijn. De verhuurder draait zelf op voor de schade aan een pand of terrein. Doordat verhuurders vaak te maken krijgen met bedreiging en geweld is het moeilijk om te stoppen met verhuren. Je bent ook medeplichtig en je pand kan worden gesloten. Weet dus aan wie je verhuurt.”

De gemeente krijgt bij de aanpak van drugscriminaliteit steun van verschillende lokale partners die zich willen inzetten om de leefomgeving veilig en leefbaar te houden. Ook de provincie ondersteunt de aanpak van harte. Aan de campagne met Meld Misdaad Anoniem doen alle gemeenten in West-Utrecht mee, te weten Houten, Nieuwegein, Vijfheerenlanden, Lopik, Montfoort, Oudewater, IJsselstein, Woerden, Stichtse vecht en de Ronde Venen. 
 

Drugslab