Illegale prostitutie aangepakt

De gemeente heeft een last onder dwangsom opgelegd aan de huurder van een woning in Achterveld-Noord, nadat daar sprake bleek van illegale prostitutie. De controle vond plaats nadat meerdere meldingen binnenkwamen dat vanuit de woning mogelijk sprake was van illegale prostitutie. Mocht geconstateerd worden dat de woning weer voor illegale prostitutie gebruikt wordt, dan moet de huurder per keer €7.500 betalen aan de gemeente. Wanneer de huurder elders in de gemeente de illegale prostitutie voortzet, moet de huurder ook een dwangsom van €7.500 aan de gemeente betalen.

Eerlijk werken en veilige wonen

Prostitutie is een legaal beroep in Nederland en daarom aan regels gebonden. Eén daarvan is dat prostitutie alleen mag plaatsvinden op plekken die daarvoor een vergunning hebben. Gemeente IJsselstein vindt het belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Daarom wordt streng opgetreden tegen mensen die dat niet doen.

Kwetsbaar voor criminaliteit

Burgemeester Patrick van Domburg: “Veilig samenleven in IJsselstein moet vanzelfsprekend zijn. Illegale prostitutie past daar niet bij. De prostitutiebranche is kwetsbaar voor criminaliteit, daarom gelden er strenge regels. Als blijkt dat die regels worden geschonden, dan treden we op. Daarmee hopen we de rust in de buurt te herstellen en herhaling te voorkomen. U kunt ons helpen bij de bestrijding van dit soort vormen van criminaliteit, door contact op te nemen met de politie als u iets zien wat u niet vertrouwt. Dat kan ook anoniem, via Meld Misdaad Anoniem.”

Ondermijnende criminaliteit

Illegale prostitutie is, net als bijvoorbeeld drugshandel en witwassen, een vorm van ondermijnende criminaliteit. Daarbij maken criminelen uit de onderwereld gebruik van diensten van de bovenwereld. Ondermijnende criminaliteit is in Nederland een diepgeworteld probleem. Daarin vormt de gemeente IJsselstein helaas geen uitzondering. Het gezamenlijk aanpakken van ondermijnende criminaliteit heeft dan ook hoge prioriteit bij de gemeente en andere veiligheidspartners.

Meld verdachte situaties

Heeft u vermoedens van illegale prostitutie of andere vormen van ondermijning? Meld dit dan in spoedgevallen via 112. Bij geen spoed kan dit via 0900 - 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u uw vermoedens melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl