Wethouders nieuwe college geïnstalleerd

Nieuwe wethoudersDonderdagavond 23 juni zijn de wethouders van het nieuwe college 2022-2026 officieel beëdigd. Het nieuwe college telt 4 wethouders. Wethouders Mark Foekema (LDIJ), Peter Bekker (LDIJ), Eveline Schell (VVD) en Edwin Tas (CDA) vormen nu samen met burgemeester Van Domburg het college. Het nieuwe college maakt maandag de verdeling van de portefeuilles bekend.

Coalitieakkoord 
Vóór IJsselstein! Eerder op de middag presenteerden de coalitiepartijen hun akkoord. De partijen vinden elkaar in hun ambities om de urgentie in de woningnood aan te pakken en goede zorg aan de inwoners te kunnen aanbieden. Het belang van een zelfstandig en betaalbaar IJsselstein met tal van goede voorzieningen staat hierbij voorop.

Infographic Vóór IJsselstein! Akkoord 2022-2026
Coalitieakkoord Vóór IJsselstein! 2022-2026 (gehele tekst)

Installatie raadsleden
Door de installatie van de nieuwe wethouders kwamen er drie plekken in de gemeenteraad beschikbaar. Tijdens de raadsvergadering werden daarom ook nieuwe raadsleden geïnstalleerd: Marnix Foekema (LDIJ), Luuk Nagtegaal (VVD) en Charles Jong (CDA) .

Afscheid wethouder Kees Geldof
Met de komst van de nieuwe wethouders is ook het afscheid gekomen van de wethouder Kees Geldof. Hij is van 13 december 2018 wethouder geweest. Op donderdag 30 juni wordt hem een afscheidsreceptie in het Grand Café van het Fulcotheater aangeboden.