NK Tegelwippen 2022 : IJsselstein bindt strijd aan tegen Montfoort en Oudewater

tegelwippen IJss Mfrt OUdewaterZeker 100 Nederlandse gemeenten treffen elkaar vanaf 21 maart tot 31 oktober in het jaarlijkse NK Tegelwippen. Ook IJsselstein doet dit jaar mee. Wethouder Peter Bekker heeft zijn collega wethouders uit Montfoort en Oudewater uitgedaagd. Welke gemeente wipt de meeste tegels en vervangt deze voor groen? 

Wethouder Bekker: ‘Het NK Tegelwippen draait niet alleen om de wedstrijd, maar heeft een hoger, gezamenlijk doel. Door tegels te vervangen door planten zijn we beter bestand tegen hete zomers. Het groen biedt ons koelte, we houden water beter vast tijdens droogte. En bij heftige regenbuien kan het water beter in de grond wegzakken en hebben we geen overlast van grote plassen in tuin of op straat. Én meer bloemen en struiken trekt ook veel vogels, bijen, vlinders en andere dieren naar onze tuinen. Wij, als gemeente doen ons best zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. Maar wij kunnen het niet alleen. Dus doe ik een oproep aan alle IJsselsteiners: ‘Meer groen in uw tuin, doe mee!’

Gratis plant op Groen Klimaatplein
Om de strijd tegen Montfoort en Oudewater te winnen en daarmee het NK tegelwippen tot een groot succes te maken heeft de gemeente IJsselstein de handen ineen geslagen met Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) en de Intratuin IJsselstein. Als onderdeel van het geopende klimaatplein in de Intratuin is het mogelijk mee te doen met acties voor gratis planten. Zo maken we het samen gemakkelijker voor inwoners om voor groen te kiezen in plaats van tegels in de tuin.

Meedoen 
Meedoen?! Het NK Tegelwippen is een wedstrijd dus moeten we bijhouden hoeveel tegels we wippen in onze gemeente.Kijk hier hoe u mee kunt doen.
Door zoveel mogelijk tegels te wippen kunnen we het NK Tegelwippen van Oudewater en Montfoort winnen!