Nieuwbouw BOKA van start

Maandag 3 mei start Provides officieel met de bouw van dertig maatschappelijk en duurzame huurappartementen. Daarmee ontstaat een nieuwe – en langverwachte – plek voor mensen die door omstandigheden moeten terugvallen op de BOKA.

Guusta van der Zwaart van De Tussenvoorziening kijkt er naar uit: “De BOKA, onderdeel van De Tussenvoorziening, is al sinds 1985 een vertrouwde crisisopvang in IJsselstein. Dat is vertrouwd. Dertig appartementen betekent dat hier veel mensen een nieuw start kunnen maken. Met de nieuwbouw kunnen we weer jaren verder.

De gemeente IJsselstein krijgt hiermee een volwaardige opvang binnen haar grenzen. Kees Geldof is het met haar eens en benadrukt nog eens hoe belangrijk bouwen in en voor IJsselstein is: We hebben een grote behoefte aan woningen. Dit is een hele goede stap en er volgen er meer, onder meer samen met Provides.Voor de corporatie was de nieuwbouw bijna vanzelfsprekend: We zetten hiermee en goede samenwerking voort. Het is goed dat er straks een volwaardige locatie is. En een bijzondere, de nieuwbouw is geheel energieneutraal” aldus Providesbestuurder Henny van den Heiligenberg. Aannemer Van Zoelen popelt om dat duurzame gebouw neer te zetten. Directeur Martin van Lambalgen: Met veertien bronnen voor koude- en warmteopslag komt hier een moderne en toekomstgericht gebouw te staan.

U kunt hier een filmimpressie van de feestelijke bouwstart bekijken.