Omgekeerde vlaggen verwijderd

De gemeente IJsselstein heeft de omgekeerde vlaggen, waarmee boeren protesteren tegen het voorgenomen stikstofbeleid van de rijksoverheid, laten verwijderen uit de openbare ruimte.

Net als vele gemeenten in Nederland heeft IJsselstein de afgelopen twee weken ruimte geboden aan de uitingen waarmee boeren protesteerden tegen het voorgenomen rijksbeleid om de stikstofneerslag te verminderen. De protestactie, waarbij omgekeerde Nederlandse vlaggen in de openbare ruimte zijn opgehangen, heeft in onze gemeente reacties van begrip en weerstand opgeroepen. Met aan beide uitersten begrijpelijke emoties.
Burgemeester Patrick van Domburg vindt het belangrijk, dat de boeren hun demonstratierecht binnen de wettelijke regels kunnen uitoefenen. Daarom heeft het college het protest met overtuiging gedoogd, maar heeft het ook oor voor de tegenreacties.

In de periode van protest hebben de organisatoren, dan wel de mensen die de vlaggen in onze gemeente hebben opgehangen, zich niet in persoon bij de gemeente bekend gemaakt. De gemeente IJsselstein had graag met hen in overleg gegaan over de duur van de actie en de wijze van verwijderen. Alles afwegende heeft de burgemeester besloten om de vlaggen te laten verwijderen. Dat is gebeurd met aandacht voor de verkeersveiligheid.

Boerenprotestvlaggen2