Pand gesloten na aantreffen professionele hennepkwekerij

Op maandag 14 februari 2022 heeft de burgemeester van IJsselstein een bedrijfspand gesloten aan de Einsteinweg. Tijdens een doorzoeking van de politie in januari jl. heeft de politie een professioneel ingericht hennepkwekerij aangetroffen. Het bedrijfspand wordt gesloten voor een periode van zes maanden.
Tijdens het doorzoeken van het bedrijfspand aan de Einsteinweg heeft de politie in de bedrijfshal achter een dubbele wand een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangetroffen met 220 planten. Voor de burgemeester was het daarmee voldoende aannemelijk dat hier sprake was van drugshandel.
Bij alle panden waar drugs wordt vervaardigd, verkocht, afgeleverd of verstrekt heeft de burgemeester op grond van artikel 13b van de Opiumwet de bevoegdheid het pand te sluiten. De burgemeester neemt deze maatregel om de inwoners van IJsselstein te beschermen in het kader van de openbare orde en de volksgezondheid. Met sluiting van de woning wordt aan het criminele circuit duidelijk gemaakt dat hier geen drugs meer in de woning aanwezig is. 
Burgemeester Patrick van Domburg: “Met de sluiting wordt - naast het herstellen van de openbare orde - ook een duidelijk signaal afgegeven: ‘wij accepteren geen drugshandel in IJsselstein’”.