Ruim 500 IJsselsteiners tonen interesse in gezamenlijke inkoop energiebesparende maatregelen

De gemeente IJsselstein wil haar inwoners verder op weg helpen bij het treffen van energiebesparende maatregelen voor hun woning. Maatregelen die goed zijn voor het milieu, beter zijn voor het comfort en waarmee door de stijgende energieprijzen zeker nu veel geld kan worden bespaard op de energierekening. IJsselstein doet dit door huishoudens actief te informeren over de kansen en mogelijkheden. Huiseigenaren kunnen voor alle informatie over energiebesparing, subsidies en advies terecht bij het online energieloket jouwhuisslimmer.nl/ijsselstein. Daarnaast kunnen inwoners elke zaterdag tussen 10 en 12.00u binnenlopen bij het inloopspreekuur “energiebesparing” in de bibliotheek van IJsselstein (Overtoom 7).

Energie bespaaracties

Naast het online loket en het inloopspreekuur organiseert IJsselstein diverse acties om de bespaarbeweging verder op weg te helpen. Afgelopen najaar presenteerde de gemeente de gezamenlijke inkoop van energiebesparende maatregelen door Winst uit je Woning. In totaal schreven ruim 500 IJsselsteinse huiseigenaren zich in voor de actie. Van deze 500 deelnemers gaven al 56 huishoudens (= 11%) akkoord op de maatregelen. Dit bestaat uit het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van de vloer of spouwmuur en het plaatsen van HR++ glas. Een mooi resultaat dat heel concreet bijdraagt aan die gewenste bespaarbeweging op wijk en buurtniveau in IJsselstein. De inkoopactie is inmiddels afgelopen. We zijn benieuwd naar het uiteindelijke aantal huishoudens dat stappen zet vanuit deze inkoopactie.

Vervolg

In 2022 gaat IJsselstein verder aan de slag met de uitdagingen van de Energietransitie. In lijn met de in 2021 gepresenteerde Transitievisie Warmte zal de gemeente verder gaan inzoomen op wijkniveau. Binnenkort organiseert Achterveld Actief, samen met de gemeente, een interactieve inspiratieavond over energiebesparing. Huiseigenaren zijn van harte welkom om aan te sluiten. Houd www.jouwhuisslimmer.nl/ijsselstein in de gaten voor alle ontwikkelingen als het gaat om energiebesparing en het verduurzamen van uw woning!