Vaccinatiecampagne tegen HPV

Kinderen die dit jaar 10 jaar worden kunnen zich laten vaccineren tegen HPV (humaan papillomavirus). Jongeren in de regio Utrecht ontvangen een uitnodiging van het RIVM voor de vaccinatie. Ook is er een inhaalcampagne, waarvoor jongeren een uitnodiging ontvangen.

GGD regio Utrecht vaccineert in gemeente IJsselstein op maandag 12 en dinsdag 13 september van 13.00 tot 17.00 uur in Het Kruispunt (Touwlaan 36, IJsselstein). 

Met 1 vaccin beschermd tegen 6 soorten kanker
HPV is een virus; het humaan papillomavirus. Van dat virus merken mensen meestal niks, maar het is wel heel besmettelijk. Een HPV-infectie kan 6 soorten kanker veroorzaken. 8 op de 10 mensen raken een of meerdere keren in hun leven besmet met HPV.

Er is geen behandeling voor HPV. Het lichaam moet het virus zelf opruimen. Het HPV-vaccin beschermt tegen de 6 soorten HPV-kanker. Meisjes worden al sinds 2010 gevaccineerd tegen HPV. Tegenwoordig krijgen ook jongens de kans om zich te beschermen tegen HPV-kanker. De vaccinaties horen bij het Rijksvaccinatieprogramma en zijn gratis.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over HPV of de vaccinatie? Kijk dan op de website van het Rijksvaccinatieprogramma.

Jongeren staan naast elkaar met de tekst "Met 1 vaccin beschermd tegen 6 soorten kanker"