Verkeershinder Touwlaan

Van maandag 11 t/m vrijdag 22 oktober zijn er op de Touwlaan ter hoogte van de nieuwbouw van het kindcentrum De Minstreel werkzaamheden voor het aanleggen van een verhoogde en verlengde verkeersdrempel. Hiervoor wordt de Touwlaan afgesloten voor auto’s, fietsers en voetgangers.  

Maatregelen:

  • De Touwlaan wordt vanaf de kruising Touwlaan/Eiteren/Oranje Nassaulaan tot aan Touwlaan 34 (net voorbij de Johan Willem Frisolaan) afgesloten voor auto’s, fietsers en voetgangers.
  • Het Eiteren (richting de Vicarielaan) wordt afgesloten voor auto’s. Het is dus onmogelijk om vanaf de Oranje Nassaulaan met de auto het Eiteren op te rijden om de wijken Kasteelkwartier/Eiterse Waard of Achterveld in te rijden. Deze beslissing is genomen voor de veiligheid. We willen voorkomen dat er teveel auto’s door de woonwijk gaan rijden. Bij eerdere werkzaamheden aan de Touwlaan hebben we ervaren dat vrachtverkeer om de winkels in de binnenstad te bevoorraden door de woonwijk gingen rijden en er hierdoor gevaarlijke situaties ontstonden. Dit willen we per se voorkomen.
  • Het Eiteren richting de parkeergarage, de woningen aan het Eiteren en de Prins Clauskade en de huisartsenpraktijk blijft open voor alle verkeer. Deze zijn dus gewoon te bereiken
  • De T-kruising Johan Willem Frisolaan/Touwlaan wordt afgesloten voor auto’s, fietsers en voetgangers. 
  • U kunt met uw auto of fiets niet vanaf de kruising Touwlaan/Kasteellaan richting de Oranje Nassaulaan rijden. De bewoners van de Touwlaan 26 t/m 34 kunnen hun woning wel bereiken. 

Werken in de openbare ruimte veroorzaakt overlast. Wij vertrouwen op uw begrip en medewerking.

Meer info over het project nieuwbouw Kindcentrum De Minstreel